måndag 29 januari 2007

Ovako och ALI

Idag har jag besökt Ovako i Hofors tillsammans med ett flertal andra riksdagsledamöter från länet. Ett mycket intressant möte som återigen pekade på behovet av en ny energipolitik för att vi på sikt ska kunna säkerställa basindustrins konkurrensmässighet. Fick med mig en hel del matnyttigt som jag kan föra vidare in i näringsutskottet.

I ett ändrat regleringsbrev för Arbetslivsinstitutet, ALI, meddelades idag även att delar av överingen av verksamheten kommit på plats. Körde precis iväg nedanstående kommentar:

Ändring av regleringsbrev för ALI:
Arbetslivsbiblioteket överförs till Stockholms universitet


Riksdagen har beslutat att myndigheten Arbetslivsinstitutet, ALI, ska läggas ned den 1 juli år 2007. I en ändring av regleringsbrevet för ALI framkommer det idag att arbetslivsbibliotekets samlingar flyttar till Stockholms universitet och att Arbetsmiljöverket förväntas överta delar av kriterieverksamheten. ALI ges även möjlighet att använda 60 miljoner kronor av anslagsposten för bidrag till annan organisation för att underlätta övergången av forskningsverksamheten till landets lärosäten.

- Det gläder mig att omställningen av Arbetslivsinstitutets olika verksamhetsdelar nu börjar falla på plats. Det är viktigt att nedläggningen av ALI sker på ett sätt som säkerställer att viktig verksamhet finner nya famnar, säger Tomas Tobé, riksdagsledamot (m) i arbetsmarknadsutsktotet.

Inga kommentarer: