måndag 15 januari 2007

Ekot och P1 om ALI

Imorgon bitti kör Ekot ett inslag om nedläggningen av Arbetslivsinstitutet, ALI. Det är tydligen professor Gunnar Aronsson från ALI som återigen ska berätta om sitt missnöje med nedläggningen.

P1 vill köra en debatt om ALI kl. 07.10 imorgon och jag har givetvis precis tackat ja. Varför sova när du kan gå upp i okristlig tid och diskutera ett ämne där alla argument vänts ut och in flera gånger om?:-) Skämt åsido så tycker jag att vi från alliansen inte lyckats kommunicera ut det faktum att vi anser att arbetslivsforskning är viktigt - även om vi vill lägga ned ALI. Medialt är det givetvis inga större segrar som hämtas hem i denna diskussionen men politik ska inte handla om att vinna, inte alltid iaf, utan snarare om att göra rätt. Det finns ingen anledning till att 1/5 av arbetslivsforskningen ska ske genom en egen myndighet och med färdiga medel från den för studen styrande arbetsmarknadsministern.

Jag är helt övertygad om när vi ser tillbaka på nedläggningen av ALI om fem så kan vi konstatera följande:
- Nedläggningen gick förhållandevis smärtfritt.
- Sverige har fortfarande en omfattande arbetslivsforskning som håller hög klass.
- Inget politiskt parti i Riksdagen förordar en egen myndighet för arbetslivsforskningen.

Någon som vill slå vad?

Well, just nu letar P1 febrilt efter en morgonpigg sosse eller arbetslivsforskare men jag har en känsla av att de lyckas:-)

Inga kommentarer: