måndag 12 februari 2007

Blockaden inledd


Blockaden är inledd mot Make Up Store i Kristianstad. Haft ett positivt möte med Handels på morgonen.


Kört iväg följande kommentar:

Tonläget från Handels kommer förhoppningsvis att förbättras

Tomas Tobé (m) och Anna König Jerlmyr (m), ledamöter i arbetsmarknadsutskottet, besökte på måndagen företagaren Victoria Frankenius och hennes företag Make Up Store i Kristianstad. Besöket skedde i samband med att Handelsanställdas Förbund inledde en blockad mot företaget. Innan blockaden inleddes träffade Tobé och König Jerlmyr även representanter för Handelsanställdas Förbund.

- Jag vänder mig starkt mot de signaler som Handels inledningsvis sände med sitt agerande. Victoria Frankenius är en ung tjej med invandrarbakgrund som vågat starta företag. Sverige behöver fler unga som vågar förverkliga sina drömmar och just därför är denna blockad bekymmersam, säger Anna König Jerlmyr.

- Att Victoria ger en bild av att Handels meddelat att de ska ”sänka henne” och driva hennes företag i konkurs om hon inte tecknar kollektivavtal är upprörande. I Sverige lämnar vi ett stort ansvar till parterna men med det följer också ett ansvar med krav på ett rimligt agerande, säger Tomas Tobé.

- Parterna är egentligen inte långt från en lösning. Vi hoppas att samtalstonen kan förbättras vilket vi idag fått signaler om från Handels. Vi föredrar en modell i Sverige där parterna gemensamt tar ansvar på arbetsmarknaden istället för att det ska lösas via lagstiftning, säger Tobé och König Jerlmyr i gemensam kommentar.

Inga kommentarer: