onsdag 21 februari 2007

Inegration och arbetsmiljö




Idag har det i kammaren debatterats två betänkanden som vi behandlat i arbetsmarknadsutskottet om integration och arbetsmiljö. Det är beklagligt att oppositionen är så enkelspårig och idéfattig på dessa områden. Det största problemet med integrationspolitiken, enligt oppositionen, var att riksdagen beslutat att lägga ned Integrationsverket. Men om lösningen på den misslyckade integration(s)politiken vore ett statligt verk så vore det väl enkelt? Det handlar om att en helt ny integrationspolitik måste på plats. Frukostmötet med Nyamko kändes mycket lovande på detta område vilket hon också delvis berättade om i debatten. De områden vi gick igenom på frukosten var mycket bra och det ska bli spännande att samarbete med henne under mandatperioden.

Gällande arbetsmiljö var det samma linje från oppositionen. Vår nedläggning av Arbetslivsinstitutet och förändring av anslaget till Arbetsmiljöverket skulle resultera i en katastrof. Hur ett anslag på 639 miljoner kronor till Arbetsmiljöverket för år 2007 innebär att vi inte satsar på arbetsmiljö förblir en gåta. Eller hur arbetslivsforskningen, som redan idag bedrivs till 4/5 utanför Arbetslivsinstitutet, med nya anslag till forskning och omställning inte kommer att resultera i en bra forksning kring arbetsliv är också lika obesvarat.

Well, det finns en anledning till att vi tillhör olika partier:-) Ovan ser ni hur den kloka centerpartisten Annika Quarlsson debatterar med socialdemokraten Luciano Astudillo i kammaren.

Nu drar jag på innebandy. Moderata ledamöter mot moderata tjänstemän. Jag känner segervittring:-)

Inga kommentarer: