tisdag 27 mars 2007

Svar till Sverigedemokraterna

I dagens Arbetarbladet svarar jag Roger Hedlund från Sverigedemokraterna Gävleborg.

23 kommentarer:

Anonym sa...

Du vet att 1:a april inte är förrän nästa vecka?

Har dock svarat med ett motskämt i alla fall: Moderat litteratur vittnar om unken människosyn

Tomas Tobé sa...

Jag ger dig givetvis friheten att skämta om moderaterna. Problemet är att Sverigedemokraterna inte skämtar.

Anonym sa...

Tack, men jag behöver inte ditt tillstånd för att skämta om moderaterna.

Vad skämtar inte sd om menar du?

Anonym sa...

Jag är också lite smått intresserad varifrån herr Tobé får sina vanföreställningar ifrån?

Finns det något belägg för dina påstående alls skulle jag gärna se dina källor.

Riktiga nazister och antisemiter tar jag upp här:
http://sdblogg.se/archives/inrikes/479

Anonym sa...

Måste vara pinsamt för moderaterna att ha en så okunnig motdebattör till sd som Tomas Tobé. Väntar spänt på en källhänvisning till alla felaktiga påståenden. Stämmer det att han är riksdagsman eller är det bara ett skämt?

Anonym sa...

Tobé har rätt. Tror att jag läst en artikel tidigare som tagit upp det här. Är väl gärna något som sverigedemokrater inte vill tala om...

Tomas Tobé sa...

Ni skämtar inte om målet att uppnå ett homogent samhälle. Ni skämtar inte om att ni vill se en återflyttning av invandrare. Ni skämtar inte om att ni vill motverka "mångkulturalismen". Eller?

Om det är vanföreställningar så får ni gärna klargöra det. Om de böcker som jag nämner i artikeln inte alls förekommer inom Sverigedemokraterna så får ni gärna klargöra det också. Hedlund har en chans att förklara detta i ett svar i Arbetarbladet om han önskar.

Anonym sa...

Ang mångkultur - definitivt, vi är motståndare!

Ang böckerna - jo visst; och ni moderater kan väl gå ut i tidningen och förklara att ni inte dyrkar Mein Kampf med...

Som en liten notis bara: när jag själv påstår något om mina meningsmotståndare så brukar jag kunna backa upp det när jag blir ifrågasatt.

Anonym sa...

Tomas; skäms du inte lite? Är det inte lite pinsamt?

När jag ber om källor säger du bara kort och gott att vi i SD ska "klargöra" att dina anklagelser är falska. Då ska jag följa Eriks exempel:
Varför kan inte du klargöra att moderaterna är emot massvåldtäkter?

Vidare; vi är emot mångkultur, vi är för en återflyttning av flyktingar som vi skyddat. Men vad har det med dina ogrundade påståenden om Mein Kampf och annat att göra?

Pinsamt Tomas... Pinsamt.

Anonym sa...

Erkänn att det var ett aprilskämt. Snälla!

Är det på det här sättet som moderaterna ska bemöta SD så kommer de närmaste åren att bli intressanta, beroende på hur man nu väljer att se det.

Tre och ett halvt år är en lång tid att försvara illa underbyggda påståenden och lita på att media refuserar alla svar.

I ärlighetens namn har jag stött på lokala RKU-are och syndikalister som skulle göra det här bättre. Jag känner dessutom viss sympati med dem eftersom de faktiskt tror på det de själva säger.

Anonym sa...

För övrigt verkar det som att du lånat lögnerna från statssocialisten Per-Erik Andh: http://www.gotlandsallehanda.se/GEN_Utmatning.asp?ArticleID=1431684

Det är väl ett tidens tecken, när moderata riksdagsmän delar lögner med socialister antar jag...

Tomas Tobé sa...

Verkligen intressant att se vilket engagemang min artikel om Sverigedemokraterna väckt bland många sverigedemokrater i landet. Ni är uppenbart ovana med att bli ifrågasatta men det kommer ni numera tvingas bli mer vana med efterson ni tagit plats i ett antal kommunfullmäktigesalar. Det är särskilt intressant att ingen verkar intresserad av att svara på innehållet i artikeln, dvs vilka som ska förvisas från Sverige, vilka som inte bidrar till ett homogent samhälle eller vad som är så farligt med adoptera barn från andra länder Sverige? De så kallade anonyma kommentarerna ger jag inte särskilt mycket för, bättre kan även ni.

Uppenbarligen har de böcker jag nämnt i artikeln väckt en del engagemang och uppenbarligen är jag inte ensam om att ha hänvisat till dem. Menar Sd:s representanter på fullt allvar att dessa böcker är fullständigt okända inom organisationen? Gäller det även ert handlingsprogram?

Anonym sa...

Farsen fortsätter!
Att du bara viftar bort kommentarer från folk som råkar vara anonyma visar bara med all tydlighet att du undviker svåra fråger genom löjliga bortförklaringar och barnsliga anledningar. Men det är svårt att svara på något så oigenomtänkt som ditt svar i tidningen.

Jag tror dock att alla märker hur du slingrar dig genom att, i panik tycks det, anklagar oss för precis det. Du bemöter inte en enda sak av våra redan publicerade kommentarer och invändningar mot dina text.

Återigen - du pratar om olika böcker som du påstår SD har som favoriter, sedan svarar du i det första inlägg här med något helt annat.

Är det så du argumenterar i regel kan jag tänka mig att du har det tufft...

Nisse sa...

Varför raderades min tidigare kommentar? Den som såg ut så här, alltså:

Jösses! Det är en moderat - och riksdagsman - som skrivit i Arbetarbladet. Jag dömde av innehållet och tog för givet att det var en kommunist som skrev lögnerna. Pinsamt var ordet - och då röstade jag på moderaterna senast och har Mein Kampf hemma.

Särskilt pinsamt blir det när en moderat riksdagsman i kommentaren ovan menar att han kan sprida ut vilka vanföreställningar som helst om andra politiker, och att dom ska visa att vanföreställningarna inte stämmer, särskilt när han vet att SD inte har tillgång till medierna. Om det är så här moderaterna menar att demokratin ska främjas och yttrandefriheten (miss-)brukas, så har de fått min röst för sista gången.

Jag ser fram emot en artikel i en stor dagstidningen där moderaternas ledning går ut och förklarar att Mein Kampf "inte alls förekommer inom [Moderaterna]". En sådan artikel skulle ju vara en uppenbar vinst för M, eller hur?

Anonym sa...

Vi väntar fortfarande på att du ska redogöra någon källa för att dessa böcker skulle vara förekommande inom SD. Frånvaron av sådana källor är liktydigt med att du erkänner att du inte har några. Allvarliga angrepp mot en parti med nästan 3% folkligt stöd måste så klart backas upp. Är du så naiv att du tror att du kan skriva vad som helt och tro att du kan komma undan med det? Klart som fan att Arbetarbladet gladeligen publicerar lögnerna, det gagnar ju deras mål och de behöver inte ta ansvar för riktigheten av fakta när det är signerat med ditt namn.

Kan du ge en oklanderlig källa till dina påståenden att ”En tom säck kan inte stå” och ”Den judiska rasismen” har betydande spridning (och framför allt anhängare) inom SD så kommer jag och säkert 50% av partiets medlemmar att omvärdera vårt engagemeng. Ett lysande tillfälle att förorsaka SD skada Tomas! Tyvärr (för dig) så ser inte verkligheten ut så och du kommer få äta upp hatten för att du citerat socialistiska propagandamakare som ljuger om SD. Bjuder man Fan till bords får bör man ha en lång sked...

Angående ”Mångkultur och välfärd”, så är den långtifrån Bibel inom SD, men denna bok citeras och läses av många. Men den har
Att den skulle bygga på överdrivna siffror bör du i så fall argumentera för på ett sakligt sätt och inte bara påstå aatt så är fallet. Bokens författare Jansson väljer att räkna på ett sätt om är teoreistskt riktigt, men som kanske inte är applicerbart i praktiken. Detta är något som debatteras öppet inom partiet och givetvis publiceras detta i partiets medlemstidning:

http://www.sdkuriren.se/nyheter.php?action=fullnews&id=2374

Det vore seriöst med ett svar på tal, men jag befarar att så ej blir fallet att döma av dina inlägg inovan.

Tomas Tobé sa...

Tack för nya kommentarer. Jag raderade ett osakligt anonymt inlägg och då råkade även "Nisses" bli raderat vilket inte för meningen. Min ambition är hålla en öppen kommenterar-funktion.

Återigen är det ingen som vill diskutera innehållet i debattartikeln och svara på de frågor som ställts direkt till Sverigedemokraterna. Men det är ok, förhoppningsvis kommer det några svar i en debattartikel från Hedlund. För er kännedom har ett stort antal privatpersoner kontaktat mig efter debattartikeln och tackat för att jag vågade skriva den. Att någon äntligen börjar peka de extrema åsikter som fortfarande genomsyrar Sd behövs.

Att endast 50 procent av Sd:s aktivister inte vänder sig mot de böcker som jag nämner i artikeln stämmer bra med min bild. Det finns aktivister inom Sd som under senare år försökta att skaka av sig de mest extrema men fortfarande på interna partimöten så blir det tydligt att ni inte lyckats. Det är en berättelse från en fd Sd-medlem som faktiskt ligger till grund för de böcker som jag nämner i artikeln. Nu erkänner visserligen "adulruna" att en av böckerna förekommer inom Sd vilket jag tackar för.

Anonym sa...

Tomas för en mycket relevant diskussion om Sverigedemokraterna som idag förvandlats till en ulv i fårakläder.

Vi har sett retoriken förr - att utmåla människor med utländsk härkomst som ett samhälleligt hot. Under 1800 och 1900-talet flyttade en tredjedel av svenskarna till Amerika för att skapa sig en bättre framtid. Vi blev väl mottagna och snabbt integrerade. Därför bör vi komma ihåg vår historia när SD idag fördömer andra som flyttar till Sverige i hopp om en ljusare framtid för sig och sin familj.

Tomas är en av de bästa parlamentarikerna vi har i Sverige och har alltid djupa kunskaper om de ämnen han väljer att debattera om.

Därför blir det sorgligt att läsa hur vissa försöker att skapa en bild av okunnighet. Det är tvärtom, han besitter gedigen kunskap om fördelarna och vinningarna av utlandsfödda. Inte minst idag då vi är i stort behov av utländsk arbetskraft.

Heja dig Tomas, vi är många som är dina fans och som vill att du ska gå långt i politiken

Anonym sa...

Thomas Tobé: Jag har läst din insändare i Arbetarbladet och tänkte försöka kommentera den litegrann. Jag är själv inte medlem i SD men jag sympatiserar med många av deras åsikter och jag har en viss insyn i partiet. Kommentarerna kommer "inline".

"I handlingsprogrammet klargörs att de vill ha en omfattande återflyttning av personer med invandrarbakgrund, att mångkulturalismen hotar vår demokrati och att de långsiktigt strävar efter ett homogent samhälle."
Man ska inte läsa in mer i handlingsprogrammet än som finns där, det handlar inte om någon sorts "etnisk rensing". Mångkulturella samhällen är i regel svaga samhällen, se på före detta Jugoslavien, Irak, Libanon, Indien med mera. Man motsätter sig etablissemangets extrema projekt att göra svenskar till en minoritetgrupp bland mängden av grupper i sitt eget hemland. För den skulle är man inte motståndare mot all invandring, givet att den sker inom vissa gränser. Man hävdar svenskarnas rätt till ett eget hemland som alla andra. Att kunna kontrollera landets gränser och bevara sin identitet borde vara självklart.

"Vidare finns det även tre böcker som har hög status inom Sverigedemokraterna. Den första boken, ”En tom säck kan inte stå”, har som genomgående tema att förintelsen aldrig ägt rum. Den andra boken, ”Mångkultur och välfärd”, innehåller överdrivna siffror om hur mycket invandringen kostar Sverige och har närmast nått bibelstatus inom Sverigedemokraterna. Den tredje boken ”Den judiska rasismen” är skriven av en för detta Ku Klux Klan-medlem och citeras ofta av Sd-företrädare."
Detta är inget annat än lögn, struntprat och förtal. "Mångkultur och välfärd" kanske kan vara populär men att ett parti som SD med starka pro-israeliska strömningar skulle vara intresserad av anti-semitisk litteratur har jag svårt att se.

"Jag har en fast övertygelse om att väljarna kommer att mota Sverigedemokraterna i grind i nästa val. Vissa kanske anser att det är naivt, men jag tror nämligen inte att svenska folket vill ha det samhälle som Sverigedemokraterna vill skapa."
Majoriteten av svenska folket har i flera undersökningar gjorda på 90-talet önskat en mer restriktiv invandringspolitik (källa: http://www.bgf.nu/lagom/8/8.html#anchor25796 ). Jag tror inte dagens samhälle med masskriminalitet och socialt utsatta områden (det samhälle dom sju riksdagspartierna har byggt och förespråkar) är så populärt bland befolkningen.

"Jag blir inte förvånad när centrala partiföreträdare nyligen klargjorde att Zlatan Ibrahimovic inte är svensk, det går helt i linje med Sd:s människosyn och den är inte vacker."
Zlatan själv ser sig inte som svensk, han hade helst velat spela för Bosnien. Hursomhelst tycker jag personligen denna fråga är ganska ointressant och onödig.

"Att tillskriva invandringen som den allena förklaringen till utanförskapet är att göra det väldigt enkelt för sig. Sverige har problem med att personer med invandrarbakgrund inte får tillträde på arbetsmarknaden, men det gäller även unga och äldre."
Hur svårt kan det vara att förstå: utan dom senaste årens massinvandring skulle vi inte ha dessa utsatta områdena med hög kriminalitet, massarbetslöshet, sociala problem etc. i våra storstäder. Om kranen i ditt badrum står och pumpar ut vatten och vattnet hotar tränga ut i resten av lägenheten och underliggande lägenhet och orsaka skador, vad är då problemet: A. Isoleringen i golvet är för dålig och tröskeln ut ur badrummet är för låg eller B. badkarskranen står och pumpar ut vatten ut någon som helst anledning?

"Sverige står inför stora utmaningar framöver, både demografiskt och internationellt, och att i denna tid välja Sverigedemokraterns väg vore ett misstag. Sverige ska fortfarande ha en reglerad invandring, men vi behöver förbättra möjligheterna för både infödda svenskar och svenskar med invandrarbakgrund att få ett eget arbete. Det är den politiska utmaningen, inte att driva Sverige till att bli ett mer stängt samhälle."
Mera bensin på elden alltså???

"Verkligheten är Sverigedemokraternas värsta fiende och den ska hinna ikapp dem i god tid före nästa val."
Nej det är dom andra partierna som inte vågar debattera öppet med SD som har verkligheten emot sig. Man vågar inte debattera för att man vet att SD har rätt. Istället gör man som du gör Tomas,t.ex slänger ur sig lögner om att partiet skulle vara intresserat av anti-semitisk literatur istället för att angripa partiets politik.

Anonym sa...

Thomas Tobé:
Jag vill förtydliga en sak angående föregående inlägg: att folk inte röstar på SD behöver inte betyda att man ogillar deras politik. Man väljer ofta att inte rösta på SD därför att dom har ett dåligt rykte, mycket av detta dåliga rykte är resultatet av förtalskampanjer i media. Man ska alltså skilja mellan folkets vilja till en invandringsrestriktiv politik och SD's framgångar.

Anonym sa...

Även jag som Moderat och SD-motståndare tycker det var mycket lågt av Tobé att förknippa SD med antisemitisk litteratur utan att presentera något om varifrån uppgiften kommer.

Debattera gärna med SD, men gör det sakligt och med fokus på sakfrågorna.

Anonym sa...

Tobé skrev:

"Att endast 50 procent av Sd:s aktivister inte vänder sig mot de böcker som jag nämner i artikeln stämmer bra med min bild."

Var har du fått detta ifrån?? Att jag hävdar att 50% säkert skulle dra *om det var sant* betyder inte att de övriga gillar eller ens känner till böckerna. Förmodligen känner nästan ingen till dem, det är förvånansvärt många som inte läser politisk litteratur alls, utan som söker sig till partiet enbart till följd av de samhällsproblem som man upplever på gata och via bekanta i kölvattnen av den havererade migrationspolitiken. I de övriga av de 50% procenten skulle jag tänka mig att en majoritet INTE skulle vara anhängare av dessa böcker, men skulle heller inte vilja överge ett parti med 3% utan hellre stanna och kämpa för att rensa upp.


"Det finns aktivister inom Sd som under senare år försökta att skaka av sig de mest extrema men fortfarande på interna partimöten så blir det tydligt att ni inte lyckats. Det är en berättelse från en fd Sd-medlem som faktiskt ligger till grund för de böcker som jag nämner i artikeln. "

Detta är ett påstående ingen källhänvisning Tomas. Jag kan påstå att en fd Moderat delgivit mig att man säger si och så intern hos Moderaterna, men inte är jag så dum att jag tror att jag tror att jag kan använda det påståendet som källa. Du är ju RIKSDAGSMAN för sveriges näst största parti, LITE mer än så borde man väl kunna kräva av dig!??

Och även om det nu skulle vara sant (att en fd medlem sagt detta), så betänk att ett uppgående relativt nytt parti drar alltid till sig en hel del knäppgökar under färden och när de slutligen märker att de inte har något att hämta, så vänder de sig mot partiet när de åker ut ur (eller lämnar frivilligt). Vi har upplevt flera exempel på detta. Nu senast Peter Türsch i Perstorp. Först försöker han utpressa partiet på pengar och hotade hoppa av om han inte fick bli anställd av partiet och när man inte gick honom till mötes, så hoppade han av och polisanmälde partiet för att partiets lokalavdelning i Perstorp vägrar ta bort de motioner och skrivelser som Türsch framställde å partiets vägnar under den tid han var gruppledare för SD i kommunfullmäktige. Givetvis är detta inget upphovsrättsbrott och bara en massa tramserier. Men det visar hur denna typ av knasbollar fungerar. Och Türsch hävdar givetvis också att vi är rasister etc nu i efterhand för att försöka "hämnas".

"Nu erkänner visserligen "adulruna" att en av böckerna förekommer inom Sd vilket jag tackar för.""

Eh...? Var då?? Jag kommenterade min spontana uppskattning på fullkomligt ovetenskapliga grunder.
Jag har träffat 12-15 medlemmar och ingen av dem har yppat några sympatier åt det håll som du påstår. Snarare har jag märkt (och debatterat emot) deras överdrivna Israelstöd. Utan tvivel är SD det i särklass mest Israelvänliga partiet, vilket framgår med all tydliget av diskussioner på partiets officiella forum. Om du bemödar dig (d.v.s VILL) att ta reda på något om partiet, så finns det massor av möjligheter.

I övrigt kan man konstatera att t.o.m. SD-hataren Funebo uppmärksammar ditt klavertramp...

http://sverigedemokraterna.blogspot.com

...och även anger "källan" till tramserierna:

http://sverigedemokraterna.blogspot.com/2007/01/infiltratr-eller-lallare.html

Anonym sa...

Eftersom du tenderar till att (medvetet) missuppfatta mig följer här ett förtydligande av en av mina meningar i inlägget ovan:

Eh...? Var då?? Jag kommenterade min spontana uppskattningar AV HUR STORA AV HOPPEN SKULLE HA BLIVIT OM DET DU PÅSTÅR VORE SANT OCH BEVISAT, DESSUTOM VAR DET BARA EN GISSNING på fullkomligt ovetenskapliga grunder.

Anonym sa...

Knappast har man läst någonting så magstarkt som din insändare Tomas. Jag är helt övertygad att du går i otakt med majoriteten av moderaternas väljare. Skulle man döma dig efter dina åsikter skulle man snarare tro att du var AFA terrorist än moderat riksdagsledamot. Jag har alltid undrat varför högern går hand i hand med socialdemonkraterna när det gäller att försvara massinvandringen. Att Palme satte snöbollen i rullning och lockade hit Chilenare på sjuttiotalet är väl inte så konstigt att förstå. Sossarna såg till sin fasa att deras väljarbas i underklassen höll på att försvinna så man var tvungna att skapa en ny. Att ni moderater inte heller verkar intresserad av en kursändring kan jag däremot inte förstå. Eller är ni så cyniska att ni igentligen vill hålla arbetslösheten uppe (fast ni säger tvärt om) för att ni är rädda för att det inte skall finnas tillräckligt många pigor att anställa. En annan sak som tycks ena högern med vänstern är att trots att ni är så eniga om att massinvadring är bra så har ni fullständigt misslykats att bevisa för folket nyttan med den, för varför skulle ni annars behöva en diskrimineringsombudsman?