torsdag 15 mars 2007

Jämtlin hade varit bättre



Idag skriver Carin Jämtlin i DN Debatt om hennes tankar inför helgens s-kongress. Hennes ansats är lovande då hon både pekar på ett antal brister under de socialdemokratiska åren vid rodret och anser dessutom att det krävs politikutveckling. Många menar att vi moderater ska vara nöjda med att rörelsen landade i Sahlin istället för Jämtlin men jag tvekar. Även om Jämtlin ser brister och vill se förändring så är den knappast fräscht. Hon slår fast att ett höjt tak i a-kassan och höjd a-kassa är en viktig prioritering inför valrörelsen 2010. I bostadspolitiken slås fast att vi inte ska "överlämna ytterstadens upprustningsbehov till dess invånare". Inom skolområdet visar hon en illvilja till friskolor.

Jämtlin hade nog snarare varit en bra motståndare för oss moderater i nästa valrörelse. Hon hade tvingats ge beskedet till en vanlig LO-familj att deras skatt behöver höjas med ca 4000 kronor för att finansiera hennes reform för att göra det mer lönsamt att inte arbeta. Till alla de som vill ombilda sin hyresrätt till bostadsrätt hade hon sagt att de har fel. Till alla elever med föräldrar som är nöjda med sitt skolval hade hon sagt att de har fel.

Jag tror inte Sahlin kommer att att ge oss dessa matchbollar i nästa valrörelse men man kan ju hoppas att hon lysnnar på Jämtlin:-)

Inga kommentarer: