tisdag 23 oktober 2007

Unibets VD gripen

Idag har jag lämnat in en skriftlig fråga i Riksdagen till justiteminister Beatrice Ask med anledning av att spelföretaget Unibets VD Petter Nylander igår greps av holländska myndigheter enligt en europeisk arresteringsorder. Bakgrunden till gripandet är de franska statliga spelmonopolen Française des Jeux samt PMUs talan mot Unibet huruvida företaget bryter mot fransk spellagstiftning.

Agerandet är ett tydligt övergrepp endast i syfte att försvara ett statligt spelmonopol. Att det franska monopolet själv utmanas rättsligt av EU-kommissionen gör att tillämpningen av en europeisk arresteringsorder i detta fall är ett klart missbruk av ändamålet.

Det är inte Unibet som bryter mot lagen, snarare det franska agerandet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vems ärenden går du?
Vad bra detta gripande är.
Det visar på moderaternas eviga mörkläggande av frågor.
De skriker i högan sky över svenskt spelmonopol och beskriver vårt land som ett av de värsta i att vara "ofira".
Nu när en annan stat med lite mer stake i denna fråga än den svenska slår till mot spelbolagens ohämmande framfart så springer kapitalets små drängar iväg och ylar, för de måste.
Att de samtidigt avslöjar sin egna ruttna retorik där det sägs att det endast är socialdemokrater och andra demokrater som ser olyckan i en allt för utbredd spelmarknad fängslar till spelmissbruk.
Nu när en riktig höger-regim slår till mot en av dessa spelkapitalets blodsugare.