onsdag 3 oktober 2007

Kanadensisk migrationspolitik



I Riksdagen är det ovanligt högt tempo just nu, det stavas allmänna motionsperioden. För egen del har jag precis skrivit min sista motion. Kl är 22.02 på onsdagskvällen och vår interna deadline är imorgon kl. 08.00. Kanske ska skriva någon mer? :-)

Idag hann jag även med att arrangera ett väldigt välbesökt seminarium i Riksdagen om kanadensisk migrationspolitik. Bob Orr, minister och chef för migration vid kanadensiska ambassaden i London, presenterade den kanadensiska migrationspolitiken som under lång tid präglats av stor arbetskraftsinvandring. Vidare presenterade migrationsminister Tobias Billström regeringens förslag till ett effektivt och flexibelt system för arbetskraftsinvandring och Monika Arvidsson, utredare på LO, kommenterade. Blev ett väldigt intressant seminarium och en försmak av en kommande debatt om behovet av arbetskraftsinvandring för att bland annat möta den demografiska utmaningen.

På bilden ser ni den nya kanadensiska ambassadören Alexandra Volkoff som diskuterar med Bob Orr och LO:s Monika Arvidsson.

Inga kommentarer: