tisdag 29 maj 2007

Svenska Spel till hårt angrepp



Idag går Svenska Spels VD Jesper Kärrbrink till hårt angrepp i en debattartikel mot undertecknad. Min inledande kommentar är att debattartikeln ska ses mot bakgrund av att regeringen nyligen fattat beslut om att tillsätta en utredare för att just se över Svenska Spels verksamhet.

Det ska bli oerhört intressant att följa utredningen av Svenska Spel och jag förstår om Kärrbrink känner sig pressad. Svenska Spel har nyligen fått dra tillbaka spel eftersom organiserat fusk uppdagats och även valt att expandera internationellt till Litauen. Stödet för att beskriva Svenska Spel som ett företag där stor social skyddshänsyn tas minskar och därmed motivet för det statliga företagets monopolställning.

Kärrbrink menar i debattartikeln, som är publicerad i Aftonbladet, att det inte går att ifrågasätta hur Svenska Spel placerar ut värdeautomater utan att de måste möta efterfrågan. Jag menar dock att det går att föra en diskussion om en dominerade majoritet av automaterna behöver vara placerade på krogar och där är Storbritannien ett föredöme.

Inga kommentarer: