fredag 11 maj 2007

Fler får jobb!



Idag har jag gjort arbetsplatsbesök i Gävle. Möten med entréprenörer inom miljöteknik och även inom arbetsförmedling stod på agendan. Både mötena var mycket givande! Hann även förbi Region Gävleborgs möte där det särskilt trevligt att hälsa på kommun-sossar med tanke på länsarbetsnämndens positiva resultat över jobbutvecklingen i länet.

Många av dem har sedan alliansregeringen tillträdde varit mycket snabba med att kritisera vår jobbpolitik. De har på alla möjliga sätt försökt svartmåla oss genom att hävda att vår politik endast gynnar de som redan har det bra ställt. Nu kan vi låta fakta tala sitt eget tydliga språk.

Länsarbetsnämnden konstaterar att läget för de arbetslösa är bättre än på många år. I Gävleborg är 6 356 personer arbetslösa vilket kan jämföras med 7 770 personer i fjol. Det betyder att 1 414 personer i Gävleborg har fått jobb sedan den nya regeringen tillträdde. Man får gå tillbaka till år 1991 för att ens komma i närheten av de siffror som vi har i dagsläget.

Att minska utanförskapet är det bästa sättet att motverka klyftor i samhället och den uppgiften tar vi på allvar.

1 kommentar:

jansson sa...

Så du tycker alltså på allvar att klyftorna minskar när folk tvingas gå ut i "plusjobb" och jobba heltid men endast få lön för 65%?!

Anser att effekten av det blir snarare tvärtom. Det liknar mer slavarbete och det ökar klyftorna.