torsdag 14 januari 2010

Utvärdera utanförskap till euron


Kollegan Anna Kinberg Batra skriver idag på DN Debatt tillsammans med C och Kd att en utvädering av Sveriges utanförskap till euron ska göras under nästa mandatperiod. Det är klokt och riktigt. Läs den här

1 kommentar:

Nemokrati sa...

Man undrar om de med vett och vilja vill krascha Sverige totalt? Tyskland befinner sig i den värsta nedgången sen 1932. Tar de inte in någon information? Ekonomiska experter har enigt sagt att det är Sveriges smala lycka att man ligger utanför eurosamarbetet. När euroländerna införde euron rusade priserna i höjden, på mindre än tio år dubblerades priserna i många av länderna. Euroländerna är skuldsatta över taknocken, Italien 105% av BNP, England, Tyskland, Frankrike uppåt 70 %, Grekland 99 % och flera andra euroländer skyhögt – Spanien, Portugal osv. Medan Sverige har en på 38 % (om inte alliansen lånar mer pengar – till skattesänkningar! vilket ytterligare kommer att förvärra krisen). I Grekland hotar konkurs. Och nu – Tyskland. När tysk export rasar, då rasar euron. Förstår de inte det? Euron håller inte som efterträdare till dollarn, med den skuldbilden. Guldpriset rusar i höjden. Det råder massarbetslöshet som är i växande. Ett sånt här förslag är rent vansinne. Verklighetsförnekelsen är total.
Detta ledarskikt lever i en drömvärld. Alla tillhör ju neoliberalerna. Fattar de inte att den ideologin bygger på antaganden om ekonomiskt beteende som är helt felaktiga.