tisdag 12 januari 2010

Mer jobbskatteavdrag


Vid årsskiftet infördes det fjärde steget i jobbskatteavdraget. På denna länk kan du kontrollera hur mycket mer lönsamt att arbeta det blivit för dig sedan maktskiftet 2006.

1 kommentar:

EKOMAT OCH EKOTIPS sa...

Hej Tomas!

Visst är det bra att man sänker skatten på arbete.

Men, något vi inte får glömma är att alla människor är lika i värde och rättigheter. Det spelar ingen roll om man är sjuk eller frisk, arbetar eller är arbetslös.

Dessutom är det som så att de mänskliga rättigheterna inte kan inskränkas och inte får inskränkas på något sätt enligt Artikel 2 i FN-stadgan.

Många politiker har ju ingen som helst erfarenhet av att vara arbetslösa. Många politiker fuskar avsiktligt genom att inte sjukskriva sig trots att man är sjuk utan hitta någon annan modell för att lösa det hela på.

Vad gäller arbetslösa så väljer de inte att vara arbetslösa. Jag tycker det är väldigt kränkande att Moderaterna envisas med sina projiceringar av arbetslösa och sjuka som fuskare och simulanter.

Många och de allra flesta söker aktivt jobb, men vi SORTERAS BORT överallt där vi söker jobb i hela Sverige. Många har investerat i en högskole eller universitetsutbildning men för det får man ett KNYTNÄVSSLAG i ansiktet om man inte genast får jobb efter examen genom det borttagna studerandevillkoret.

Empatilösheten och den totala avsaknaden av medmänsklighet skiner igenom hos Alliansen.

Ni har ingen aning om hur svårt det är att få jobb i Sverige. Det spelar ingen roll hur välutbildad man är, det spelar ingen roll vilken erfarenhet man har, allt används emot en i det här samhället.

Jag vet, jag har egen erfarenhet av det här. Därför uppskattar jag inte er negativa ton mot arbetslösa och sjuka.

Empati och medmänsklighet och humanism går alltid före politik och ideologi.

Det är uppenbart hög tid att skicka tillbaka alla politiker till skolbänken så de får lära sig lite om empati och medmänsklighet, och att de får lära sig mer om solidaritet, och får lära sig mer om vad det innebär att vara arbetslös och hur man behandlas som SKIT is samhället.

Det är dags att KICKA alla politiker så att vi kan göra rent hus och bygga ett mer medmänskligt, humant och empatiskt sverige där vi åter tror på varandra och respekterar varandra oavsätt vilken situation man befinner sig i.

Ni varken ser eller har den erfarenhet vi har av att bli kränkta och utsatta för det ena rättsövergreppet efter det andra.

Folket har fått nog av att bli behandlade som skit helt i strid med de mänskliga rättigheterna.

Solidaritet, empatisk förmåga och medmänsklighet JA TACK...och Moderat/Blå egoism NEJ TACK!.