onsdag 31 mars 2010

Ungdomssatsning

Idag har Alliansen presenterat en särskild satsning riktad till barn och unga. Satsningen består av tre delar: höjt flerbarnstillägg i barnbidraget om totalt 700 miljoner kronor, en särskild sommarjobbsatsning för skolungdomar på 100 miljoner kronor och en förstärkt satsning på sommarskolor med 20 miljoner kronor.

Flerbarnstillägget höjs från och med den 1 juli 2010 med 50 kronor per månad för det andra barnet, med 100 kronor per månad för det tredje barnet, 150 kronor per månad för det fjärde barnet och med 200 kronor per månad för det femte barnet och varje ytterligare barn.

Satsningen på sommarjobben avser sommarjobb i kommuner, landsting och ideella föreningar. Det syftar till en kommunal hel- eller deltidsanställning som pågår i 2-8 veckor under juni-augusti. Beräknas skapa ca 15 000 heltidsjobb.

Vad gäller sommarskolor fördubblas 2009 års satsning till 60 miljoner kronor. Det betyder att ytterligare 20 miljoner kronor skjuts till utöver de 40 miljoner kronor som redan avsatts för 2010. Sommarskolor är en frivillig undervisning som främst söks av elever i årskurs 9 som ej nått behörighet till gymnasiet.

1 kommentar:

EKOMAT OCH EKOTIPS sa...

Hej!

Helt klart ett bra första steg i rätt riktning.

Nu är nästa steg som man bör ta en satsning på de "unga akademiker i utanförskap" som lyfts fram i Saco Rapporten "Unga akademikers arbetslöshet och etableringsproblem".

Det skulle kunna göras genom att man ger dem ett riktat ekonomiskt stöd för att marknadsföra sin kompetens och sina kunskaper på plats i länder som Amerika, Kanada och Australien.

Det skulle tex kunna användas för att dessa individer skall kunna få hjälp av tex organisationen JobTrain (www.jobtrainworks.org/) som finns i delstaten California.

De som har fått hjälp av denna organisation med JobTraining har till 99% kommit in på arbetsmarknaden i riktiga och långsiktiga jobb. Dvs, de ensamma har lyckats mycket bättre att hjälpa människor in på arbetsmarknaden än alla svenska aktörer tillsammans.

Då är det ju i linje med "Arbetslinjen" att ge ett riktat stöd till unga akademiker för att få hjälp in på arbetsmarknaden i tex Amerika där det finns professionell hjälp tex JobTraining som inte finns att tillgå i vare sig Sverige eller EU.

Sedan skulle man kunna lägga in och länk ovanpå länken för arbetsförmedlingen, dvs en typ av "kapning" av länken till arbetsförmedlingen så att man automatiskt istället för arbetsförmedlingen så kommer man till Monster.com i Amerika istället.

Detta därför att där finns de Entry Level Jobs som är lämpliga för unga akademiker och som inte finns i vare sig Sverige eller EU.

Det är mycket AKUT att genomföra det här därför att unga akademiker har ett HELVETE i Sverige idag.

Jag och många med mig släpps inte in någonstans på hela arbetsmarknaden trots att vi är mer aktiva än några andra vad gäller att aktivt söka jobb. Dessutom är vi redan från början i sämre ekonomisk sits än andra arbetslösa därför att vi inte har någon A-Kassa (inget studerandevillkor) och dessutom är vi föremål för en MOBBNINGS OCH FÖRTALS KAMPANJ från i princip hela arbetsmarknaden, och även Arbetsförmedlingen har gått med i kampanjen mot oss.

Vi har således stängts ute helt och hållet från hela samhället.

Jag har tröttnat på att utsättas för denna cyniska och systematiska mobbnings och kränkningskampanj och överväger att göra en polisanmälan. Jag överväger även att ta mitt ärende till FN:s råd för mänskliga rättigheter, därför att det har fan i mig gått för långt nu. Jag skall inte behöva utsättas för den här typen av cyniska och systematiska rättsövergrepp.

Den vuxenmobbning och cyniska och systematiska utestängning och exkludering ifrån hela arbetsmarknaden i hela Sverige som jag utsätts för hör inte hemma i en civiliserad rättsstat.