torsdag 25 mars 2010

Bra gasellseminarium


Idag stod jag som värd för seminariet "Kvinna och entreprenör - hur kan vi få fler att ta steget?" i riksdagen. Det var ett bra och välbesökt seminarium.

Vi fick lyssna till tre kvinnliga gasellföretagare, Kristina Lindhe, VD för Lexington, Annelie Telford, VD för Debaser och Eva Weinefalk, VD för Human Search. De berättade om hur det kom sig att de blev entreprenörer och den resa det krävdes för att till slut bli en framgångsrik gasellföretagare.

De gav oss politiker många tips och råd på reformer de gärna såg på plats för att underlätta för att vi ska få fler entreprenörer. Det handlade bland annat om att fortsätta med regelförenklingarna och att göra det mer lönsamt att driva företag. De lyfte framförallt fram att fram det höga skattetrycket.

Efter det blev jag och min riksdagskollega Hillevi Engström, som är jämställdhetspolitisk talesperson, utfrågade. Dagens Industri var även på plats så förhoppningsvis kan läsa mer om det imorgon i den rosa tidningen. Det bloggas även om seminariet här.

Inga kommentarer: