onsdag 26 mars 2008

Dagens omröstning



Oppositionens riksdagsledamöterna hade inför dagens votering krävt att vi borgerliga riksdagsledamöter från Gävleborg skulle stödja en motion om att tillsätta en översyn om "väpnad konflikt". De har under tid försökt sätta en bild om att detta skulle förändra situationen för utvisningshotade Enayatulla Adel, vilket är en grov överdrift.

Vi är många som känner engagemang för Adel, och det är bra, men jag vänder mig mot det politiska spel som just nu pågår. Ett beslut om översyn betyder inte att Adel får stanna som oppositionen låter göra gällande. Det är att fara med osanning och att låta Adel och hans klasskamrater tro att hans öde avgörs vid en omröstning i riksdagen.

Regeringen har satt igång med att reformera hela migrationspolitiken och för att öppna upp fler legala vägar till Sverige. Det är ett arbete som kommer att leda fram till större möjligheter för människor i Adels situation att få stanna i Sverige. Vi kommer inom kort att presentera ett förslag till arbetskraftsinvandring och då får Raimo Pärssinen (s) och Ulla Andersson (v) bekänna färg. Då får vi se om de vackra orden betyder något.

Inga kommentarer: