torsdag 18 februari 2010

Svarar i GP om hushållsnära tjänster

Idag svarar jag och kollegan Lars Hjälmered i Göteborgs-Posten på Eva Olofssons (V) angrepp på hushållsnära tjänster-avdrag. Läs det här.

1 kommentar:

EKOMAT OCH EKOTIPS sa...

Hej!

Det kan tyckas smart att göra svarta jobb vita, men då måste man ställa sig frågan om hur rimligt det är att det handlar om "skattesubventioner" till en enskild bransch, dvs inte något som gynnar alla branscher.

Det hade varit bättre att ta dessa pengar och använda till bättre saker, tex att använda det för att skapa en försäkring för de som mot sin vilja blev helt försäkringslösa därför att ni tog bort studerandevillkoret 2007.

Vi ser ju idag att de försäkringslösa lever i misär och elände och det är inte deras eget fel. De har hamnat där därför att
kunskap och kompetens bestraffas och bespottas i dagens Sverige.

De med riktigt bra utbildning släpps aldrig in på arbetsmarknaden oavsätt hur hårt de anstränger sig utan de blir bortsorterade/utsorterade och utfrysta från hela den svenska arbetsmarknaden.

Så vi har en grupp som växer med X antal 100.000 efter varje termin. Personer som söker jobb men aldrig får några jobb. Detta leder till kommunalekonomiska kraschlandningar.

Så vill vi verkligen skapa jobb som ni talar om så är det mest effektiva att skapa dem inom offentlig sektor eftersom då får
de som utbildar sig och som har en universitets- eller högskoleutbildning mycket större chanser att få ett jobb istället får att som idag kastas ut i det "kalla vattnet" och tvingas bli "försäkringslös" mot sin vilja.

Därför bör Ni tänka om och göra om.