torsdag 4 februari 2010

Sociala företag förvandlar bidrag till jobb

Skrev igår i Arbetarbladet att sociala företag förvandlar bidrag till jobb tillsammans med vårt oppositionsråd Inger Källgren Sawela. Läs den här.

1 kommentar:

EKOMAT OCH EKOTIPS sa...

Hej!

Som vanligt..mycket snack men ingen verklighet.

Den absolut viktigaste frågan för Sverige är:

"Hur skall vi få stopp på den SKENANDE akademikerarbetslösheten, och att alltfler nyutexaminerade och relativt nyutexaminerade akademiker känner sig tvingade att fly från Sverige och Europa?".

Detta är ett mycket allvarligt problem som vi inte accepterar att man nonchalerar så arrogant som den nuvarande regeringen gör.

Det duger inte att gömma sig bakom den icke-fungerande "arbetslinjen".

Ni förstår uppenbart inte hur djupt stötande och kränkande det är att bli systematiskt bortsorterad/utsorterad, och uppenbart bortdiskriminerad överallt där man söker jobb på hela arbetsmarknaden.

Ni har uppenbart aldrig varit i vår situation och låtsas tydligen inte om att det här problemet drabbar generation efter generation efter generation som har investerat i en högre utbildning av hög kvalitet och som sedan får dörren slagen igen i sitt ansikte och med budskapet "Du behövs inte och det finns ingen plats för dig i vårt samhälle så du kan DRA ÅT HELVETE".

Vi är massvis som drabbas av det här och många känner sig som flyktingar i sitt eget land utan några som helst rättigheter.

Tänk dig själv vad det innebär att du har investerat hela din själ, dina pengar och allting annat i en bra utbildning och sedan så får du beskedet av samhället och arbetsmarknaden att "DU ÄR INTE VÄRD ETT SKIT".

Många av oss har drabbats mycket hårt av det här. Många av oss är mycket mer aktiva när det gäller att söka jobb än alla andra grupper av individer tillsammans.

Många av oss har sökt mer än 5000 jobb men aldrig någonsin fått ett positivt svar och vi motarbetas och kränks av alla överallt i hela Sverige.

Alltfler har fått nog av det här.

Alltfler säger att de inte tänker rösta på alliansen 2010.

Allfler av de drabbade säger att de inte får en chans någonstans i Samhället och för att inte drivas till personlig konkurs eller till självmord så är ända alternativet att utvandra/emigrera.

Jag har också hört från många att de skäms för Sverige och att de
därför tänker avsäga sig sitt medborgarskap och söka medborgarskap någon annanstans istället där man accepteras för den man är och för vad man kan, och där ens kompetens och kunskaper är något värda, vilket de uppenbart inte är i arbetsgivarnas ögon i Sverige. Detta märker vi av därför att vi konstant sorteras bort, diskrimineras bort och utsätts för en total utfrysning överallt där vi söker jobb överallt i hela Sverige.