tisdag 7 oktober 2008

S-budgeten

Idag har socialdemokraterna presenterat sin budgetmotion. Jag har inte läst igenom den i detalj än men vid första anblick framgår att den vore ett dråpslag mot Gävleborg. Jobbreformerna ska återställas och det ska bli mindre lönsamt att arbeta. Det är motsatt politik mot vad Gävleborg behöver som redan har ett av landets största utanförskap.

Socialdemokraterna föreslår bland annat att det tredje steget i jobbavdraget avskaffas samt att taket i a-kassan höjs. Personligen har jag svårt att förstå rättvisan i att göra det mindre lönsamt att arbeta för en lärare eller en metallarbetare för att finansiera en höjning av a-kasseersättningen till en VD?

Återigen visar också oppositionen att de inte klarar av att presentera ett gemensamt alternativ. Sammantaget ger oppositionens olika budgetmotioner ett mycket splittrat intryck. Om Ohly får bestämma ska de allra flesta få 1000 kronor i höjd skatt.

Vidare bör frågan också ställas om hur en ansvarsfull ekonomisk politik formas mellan dessa tre? De verkar inte förstå att utan en politik för jobb så klarar man inte satsningar på välfärden.

Inga kommentarer: