onsdag 15 oktober 2008

En vändpunkt?

I Gävleföreningen arrangerade vi ikväll ett medlemsmöte. 30 medlemmar träffades och diskuterade politik under två timmar. Stämningen var väldigt god och det är något som går igen i hela partiet just nu. Och i alliansen också för den delen.

Vad är det som bidrar till detta? Flera saker: FRA-debatten tär inte längre. Budgetens lansering gick lysande och innhehållet känns väldigt starkt jämfört med den splittrade oppositionen. Och apropå oppositionen så har ju Sahlins agerande satt igång ett rimligt granskande av dem som de faktiskt varit förskonade från i två år.

Innebär detta ett trendbrott i opinionen? Ja, kanske. Det känns som att budgeten, Sahlin-pudeln och partiledardebatten borde ge en skjuss i opinionen för alliansen. Ska bli spännande att ta del av mätningarna framöver. Men samtidigt tror jag att det är först nästa år som vi på allvar börjar ta igen opinionsglappet men det skulle inte skada om vi tog några procent före årsskiftet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tro mig, FRA-debatten kommer att börja tära igen när det går upp för folk att den nya Underrättelsedomstolen kommer att få tillgång till all gränspasserande trafik. Det lät snyggt när överenskommelsen basunerades ut, men nu när detaljerna börjar komma fram så ser det mindre vackert ut.

Anonym sa...

Men tror du på allvar att ni kommer få tillbaka de ggamla moderaterna? De som trodde på starkt försvar, riktiga äktenskap och var mot statlig propaganda om könsroller?