fredag 1 februari 2008

Pin(s)amt

Vi är många som väntar på att Mona Sahlin och socialdemokraterna ska börja ge politiska besked. Det skulle göra att politiken och alternativen på allvar kan prövas mot varandra. När jag idag öppnade DN och såg att Mona skrivit en debattartikel med den nya lojala Östros tänkte jag att det äntligen var dags. Men nej, några nya besked kommer inte.

De lovar att höja a-kassan och att avskaffa vårdningsbidraget. I övrigt är det tom retorik om att regeringen för en politik bort från arbetslinjen och dessutom sänkt skatter ofinansierat. Fine. Låt oss gå igenom det bit för bit.

A-kassan
Det anser att ska bli mer lönsamt att inte arbeta än att göra det. Med andra ord exakt den politik som cementerade över 1 miljon svenskar i utanförskap. Vidare så borde de också redovisa en finansiering av reformen. Det innebär upp mot 1000 kronor i höjd skatt varje månad för en normal familj.

Vårdnadsbidraget

De vill alltså förbjuda kommuner från att erbjuda vårdnadsbidrag. Att det finns föräldrar som vill välja en annan omsorg för sina barn än förskola kan därmed inte accepteras.

Arbetslinjen

Förra året gick över 160 000 personer från utanförskap till arbete. Kommentarer är överflödiga.

Ofinansierade skattesänkningar
Trams. Regeringen har finansierat skattesänkningarna med tuffa reformer och finansministern brukar snarare kritiseras för att han borde släppa efter mer. Uppenbart att s-lägret börjar få panik över att vi har högre förtroende än dem gällande ekonomisk politik bland väljarna.

Inga kommentarer: