torsdag 26 augusti 2010

Jobbmanifestet presenterat!

Nu har vi presenterat vårt gemensamma valmanifest - Jobbmanifestet. Det är ett resultat av ett mycket omfattande arbete. 11 reformarbetsgrupper har diskuterat och fött fram idéer kring utmaningarna för nästa mandatperiod. I möten med människor har tankar lyssnats in kring samhällsproblem och möjligheter i Sverige. Allt detta och mycket annat har sedan legat till grund för valmanifestets innehåll.

Vi har haft ett antal tydliga ingångsvärden: Vi ska fortsatt sätta jobben först. En politik för arbete ska vara vårt huvuduppdrag. Vi ska ta ansvar för Sveriges ekonomi och uthålliga statsfinanser. Om detta kan vi inte kompromissa.

Vi ska också genom en fortsatt och förstärkt utbildningspolitik rusta Sverige för framtiden. Vi ska prioritera kvalitetshöjande reformer inom viktiga välfärdsverksamheter. Sedan, därefter, öppnar vi för angelägna skattelättnader.

Valmanifestet heter ”Jobbmanifestet” och innehåller en offensiv, ansvarsfull och tydlig jobbpolitik för kommande mandatperiod. Fler människor måste få komma in på arbetsmarknaden och känna glädjen av arbetskamrater och att stå på egna ben. Den sysselsättningsuppgång som vi nu ser måste vårdas och förstärkas. Politiken är här helt avgörande.

Vår jobbpolitik för nästa mandatperiod vilar på fem tydliga ben:
1. En ansvarsfull ekonomisk politik som prioriterar välfärdens kärna
2. Det ska löna sig att arbeta
3. Fler och växande företag
4. Utbildningsinsatser som rustar för arbetsmarknaden
5. En aktiv arbetsmarknadspolitik med fokus på att förmedla jobb

Med rätt politik blir jobben fler, med fel politik bryts den uppgång vi ser och arbetslösheten blir permanent.

Jobbmanifestet tydliggör alternativen i valet. Alliansens utvecklar arbetslinjen för jobb åt fler och mot vår arbetslinje står de rödgrönas bidragspolitik.

Vi har haft som mål att valmanifestet ska vara minst lika omfattande som inför förra valet. Det vi enats om når upp till den ambitionen. Valmanifestet täcker in alla politikområden från jobb och företagande till infrastruktur, klimat och kulturen. Det innehåller uppgifter och reformer för en hel mandatperiod och mer därtill.

Nu har vi presenterat vårt manifest – jobbmanifestet. Nu väntar de rödgröna. Sedan avgör väljarna. Arbete står mot bidrag. Ansvar mot mer till alla. Vårt fokus på utbildning och kunskap eller flum och förvaring.

Inga kommentarer: