måndag 24 maj 2010

På turné med Fredrik


Idag reste jag tillsammans med Fredrik och riksdagskollgorna Oskar Öholm (ungdomspolitisk talesperson) och Margareta Pålsson (skolpolitisk talesperson) på en miniturné till Eskilstuna och Uppsala. Fokus för resan var ungdomar och deras möjlighet till jobb.

I Eskilstuna träffade vi ungdomar som inom ett projekt kallat NUEVO givits självförtroende att ta sig närmare jobb eller utbildning. Flera hade redan fått jobb. I Uppsala besökte vi Citigross där ungefär hälften av personalen var under 26 år. För dem var det så klart viktigt med alliansens halverade arbetsgivaravgifter för unga men också att rödgrönas förslag om kilometerskatt inte blir verklighet. Dyrare transporter skulle leda till högre matpriser. Sammanfattningsvis var det en mycket bra dag och i bussen trängdes närmare 20 journalister med oss politiker.

Dagens budskap var att det nu är 100 dagar kvar tills förtidsröstning börjar. Dagens överraskning var att bussfärden innebar en mindre incident där bussen tvingades väja för en bil. För en sekund kände jag igen känslan från en tidigare bilolycka men det gick att skaka av sig som tur var.

Inga kommentarer: