fredag 7 maj 2010

Att förstå entreprenörskap

Jag ska erkänna att jag med visst intresse följde Socialdemokraterna när de utvärderade sin politik för entreprenörskap och företagande. Progresssiva socialdemokrater som Luciano Astudillo syntes mycket under en period och lanserade dessutom förslag som visade på en viss förståelse för att inte alla företagare är människor som vill andra illa. Men hur blev det då med förnyelsen?

När Sahlin satte tänderna i detta så lyftes uppenbarligen Astudillo bort och bland de S-vallokomotiv som blev krönta lyser förnyelsen med sin frånvaro. Politiskt är det en traditionell socialdemokratisk politik som presenterats. Det ska bli mindre lönsamt att vara entreprenör, svårare att få tillgång till kapital och dyrare att anställa.

Det är synd för jag att hade välkomnat att även Socialdemokraterna förstått den situation där Sverige befinner sig. Vi lever i en allt mer globaliserad värld där enskilda länders förmåga till att bereda väg för fler entreprenörer är helt avgörande för vår framtid.

För oss moderater är ett ökat entreprenörskap självklart. Vi är stolta över att det idag är mer lönsamt att driva företag tack vare sänkt skatt på näringsinkomster, bolagsskatt och arbetsgivaravgifter. Att förmögenhetsskatt avskaffats som ger bättre tillgång till kapital och att monopolområden öppnas för företagande. Nästa mandatperiod ska vi fortsätta det arbetet och bygga Sverige starkare.

Inga kommentarer: