onsdag 4 juli 2007

Babupa

I Gävle är det dominerande samtalsämnet och nyheten givetvis att fotbollslaget Gefle IF:s spelare Yannick Babupa är misstänkt för grov kvinnofridskränkning under ett års tid. Jag försöker för egen del att vara försiktig med att döma honom på förhand men om det stämmer så är det en tragedi. Främst för hans familj så klart.

Det finns vissa röster som vill göra gällande att detta är kulturellt betingat, dvs att Babupa inte kommer från Sverige och därför slår sin fru, men till alla som tror det vill jag påminna om att även svenska män misshandlar kvinnor. Det kan ett besök på någon av kvinnojourerna i länet bekräfta. Med råge.

Det finns ett rykte om att fotbollslagets ledning känt till misshandeln under en lång tid utan att agera. Om det stämmer så växer givetvis skandalen.

Från politikens sida är detta ett samhällsproblem som behöver ges hög prioritet under mandatperioden och därför känns det bra med Beatrice Ask som justieminister. Hon tar detta på allvar och har inlett den största satsningen någonsin på att bekämpa denna typ av brott. Det är inte en dag för sent.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Har man någon koll överhuvudtaget på hur statistiken ser ut för likartade brott så vet man att det du skriver inte är att betrakta som annat än rent skitsknack, alternativt invandrarvänlig propaganda

Anonym sa...

Otroliga lögner. I Sydafrika begås det sjutton ggr fler våldtäkter per capita än i Sverige.

Det är ju för fan helt otroligt att du sitter och ljuger om belagda fakta. Du borde skämmas.

Anonym sa...

Frågan är snarare om det har genetiska orsaker. Svarta har mer testestoron i kroppen och har en mer aggresiv och djurisk läggning men eftersom det inte har bedrivits någon seriös forskning kring detta sedan Hitlers glada dagar är det svårt att visa på fakta.

En fråga till dig, hur kommer det sig att var och varannan afrikansk fotbollsspelare i Sverige misshandlar sina fruar? Kan det vara diskrimineringen som gör att det blir ledsna och slår?

Skäms.

Anonym sa...

Hur sjutton kan Du medvetet sitta och ljuga läsarna rakt upp i ansiktet?

Varje civilserad människa vet sådana brott är kulturellt betingat.

Precis som Grue sa, om det med våldtäkterna. Då får vi ju heller inte glömma att småpojkar får stjärten penetrerad.