söndag 8 april 2007

Svenska Spels hyckleri

På morgonen rapporterar Ekot och SVT om en undersökning som jag låtit Riksdagens uttredningstjänst göra som visar att Svenska Spel medvetet valt att placera sina vinstmaskiner Jack Vegas på ställen lokaliserade i områden med låga inkomster och större sociala problem.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Oj oj, du bryr dej tydligen om att företag får sälja helt lagliga produkter och tjänster till vem som helst som vill köpa!?

Konstigt att du bryr dej om saker som Jack Vegas, då borde du bry dej om allt som riktar sej till samma grupp ex Lidl, Öveskottsbolaget, efermiddagsTV med pristävlingar.

Varför bryr du dej då inte om att Stadsjeepsförsäljare som Lexus, Range Rover och BMV inte har försäljare i samma områden och inte bara i "Danderyd" och motsvarande "Lyxområden" Det borde ju inte heller få finnas eller hur?

/Magnus, uppväxt i invandrarförort nu innerstadsbo

Tomas Tobé sa...

Jag bryr mig eftersom hela det svenska spelmonopolet vilar på argumentationen att det ska minska spelandet och ta social skyddshänsyn.

Anonym sa...

Kan du förklara hur spelandet ska kunna minska om man avskaffar spelmonopolet? Skulle privata spelbolag ta större socialt ansvar än Svenska Spel?

Tomas Tobé sa...

Med ett licenssytem kan vi ställa högre krav på bolagen än vad som görs idag pga att Svenska Spel är huvudaktör. Svenska Spel klarar sig inte i förhållande till de etiska regler som de privata spelbolagen har på Europa-nivå. Det är viktigt att renodla statens roll till att vara reglerande och kontrollerande. Lotteriinspektionen behöver också få en mer självständig roll än den har idag.

Anonym sa...

Genom ditt svar blir det allt mer tydligt att det är själva monopolet som är din måltavla och inte någon omsorg om spelmissbrukarna. Så fort som verksamheten övergår till privat regi, kommer den att bli perfekt - då blir spelandet fritt och spelbolagen kan utöva det det sociala ansvarstagandet som är deras stora ledstjärna. Tala om fantasifoster! Du antyder vidare att det finns regler som de privata spelbolagen har på europanivå. Vilka etiska regler är det du talar om, som inte Svenska Spel lever upp till?