torsdag 8 juli 2010

tisdag 6 juli 2010

måndag 5 juli 2010

söndag 4 juli 2010

Almedalen söndag

Kampanj på Ockelbo marknad



Igår var jag och kampanjade i kungliga Ockelbo på marknaden. Det var varmt, soligt och mycket människor i farten. Det gav många intressanta samtal och förhoppningsvis nya väljare. Det fungerade som en tidig och bra start på valrörelsen och intresset för vårt tält slog sossarna med hästlängdser. Det märks att attityden gentemot Moderaterna har blivit mer positiv i Ockelbo och det märks att föreningen under ledning av Lena Franksson har gjort ett jättejobb. Tyvärr kunde jag endast delta en kort stund eftersom andra förpliktelser kallade men jag lämnade tältet i kompetenta händer som ni ser ovan.

torsdag 1 juli 2010

Besök i Karlskrona


Igår begav jag mig söderut och besökte Karlskrona. Tillsammans med bland annat Camilla Brunsberg, 1:a namn i kommunen, och Annicka Engblom, riksdagsledamot från Blekinge, besökte jag flera företag. Dagen bjöd på många intressanta samtal med fokus på miljö.

På eftermiddagen begav vi oss till Marinmuseet där vi hade ett mycket givande samtal med lokala företagare om regeringens näringspolitik. Jag fick med mig en hel del tips och idéer om hur vi i framtiden ska stimulera fler till att ta steget att bli företagare samt hur vi ska få våra redan existerande företag att växa.

Sammantaget var det en rolig och intressant dag och jag tackar både Camilla och Annicka att de bjöd mig till Blekinge.

På momspromenad


I tisdags hade jag förmånen att följa den engagerade och trevliga företagaren Mats Eriksson på momspromenad. Han driver sedan en tid tillbaka en kampanj för att restaurangmomsen ska sänkas. Inom ramen för kampanjen driver han en blogg men framför allt så tar han med politiker ut för att träffa restaurangägare. Min tur kom som sagt i tisdags och det var väldigt givande. Många företagare som vill se sänkt restaurangmoms för bidra till att seriösa aktörer gynnas, att fler kan anställas och att de redan låga marginalerna kan drygas ut. Inom alliansgruppen för entreprenörskap, där jag ingått, ser vi gärna att sänkning görs förutsatt att det finns utrymme för det. Kolla gärna in momsbloggen.