tisdag 8 december 2009

Ericssons chockbesked


Ericsson har idag meddelat att företaget avser att lägga ner sin verksamhet i Gävle och därför har hela personalstyrkan varslats. Det är nästan 1 000 personer som berörs. Detta är en extra mörk decemberdag för Gävleborna. Det är en stor tragedi för de anställda och nu krävs det att alla krafter mobiliseras för att ge stöd åt de drabbade.

1 kommentar:

EKOMAT OCH EKOTIPS sa...

Hej!

Nu behövs verkligen att alla krafter mobiliseras för att ge stöd åt de som drabbas av varslet på Ericsson.

Det är hög tid att också visa detta "civil kurage" när andra människor blir arbetslösa eller fryses ute från arbetsmarknaden.

Ett mer mänskligt politiskt system där "marknaden" INTE har någon som helst plats eller roll.

En återgång till ett samhälle där vi håller ihop där vi inte bedriver den "vi och dem" politik som regeringen nu driver genom att sätta kapitalister mot arbetslösa och sjuka.

Ett Sverige där vi håller ihop och där inte arbetande sätts mot arbetslösa, och där rika sätts mot fattiga.

Mer makt åt Public Service TV och Radio som håller ihop Sverige och som skapar gemenskap. Avskaffa systemet med sändningsrättigheter till stora evenemang. Tex så skall alla sportevenemang i Sverige tillfalla Sveriges Television i god demokratisk anda. Nej till att marknaden sätter pris på vad det skall kosta att sända. Givetvis skall alla sportevenemang kunna ses av alla medborgare såväl rika som fattiga.

Idag meddelas det glädjande att TV4 inte får sända från Kronprinsessans bröllop i sommar utan man har valt bort dem och väljer i stället SVT därför att TV4 är kommersiellt och oprofessionella.

Vi borde vara tuffar mot marknaden i alla sammanhang. Man kan använda lagundantag som finns, tex skulle man kunna hänvisa till "Rikets säkerhet" som ursäkt för att alla sportevenemang tillfaller Sveriges Television.

Idag kan tex SR sända allt och betalar inget, men däremot missgynnas tydligt SVT när det gäller just sportevenemang.

Så för att hålla ihop Sverige behövs en politik med modiga politiker som säger "NEJ" till att låta marknaden styra allt. Vi behöver ett system där politikernas löner sänks till 0 kronor. Inte skall svenska folket behöva bekosta några politiker. Den som vill bli politiker istället för att ta ett riktigt jobb får väl för fan skylla sig själv om han/hon är så dum.

Om man tog ifrån politikerna sina löner och istället gav alla dessa pengar till sjuka och arbetslösa så skulle vi få ett bättre samhälle, vilket gynnar alla.

Dessutom bör vi införa en GARANTI till nyutexaminerade och relativt nyutexaminerade akademiker så de har något att gå till vid examen istället för som idag där de dumpas i utanförskap därför att det spelar ingen roll hur hårt de anstränger sig. Jag vet, för jag har egen erfarenhet av den utfrysning, mobbning och totalt osynliggörande som vi utsätts för från olika håll. Jag vet hur det är att bli bortsorterad överallt nästan lika fort som jag söker jobb.

Jag har en gedigen utbildning och kompetens, men det leder ingenstans. Vi behandlas som skit därför att våra politiker har sålt sin skäl till MARKNADENS DIKTATUR.

Våra nuvarande politiker har sålt ut folkets rättigheter.

Våra nuvarande politiker är totalt empatilösa och bryr sig inte det minsta. De snackar mest skit och låtsas bara bry sig.

Därför behövs nu CHANGE fort som tusan.

Följande linje bör vi nu följa enligt mig:

”Our economy is badly weakened, a consequence of greed and irresponsibility on the part of some, but also our collective failure to make hard choices and prepare the nation for a new age. Therefore on this day, we gather because we have chosen hope over fear, unity of purpose over conflict and discord. In this day, we come to proclaim and end to the petty grievances and false promises, the recrimination and worn out dogmas of the past, that for far too long have strangled our politics”.

Det handlar helt enkelt om sunt förnuft, socialt ansvarstagande, etik och moral, och en mycket större kontroll över marknaden.

Därför behöver vi nu: Change We Can Believe In - YES WE CAN!