lördag 26 juli 2008

Sommar


34 grader i skuggan! Helt otroligt.

måndag 14 juli 2008

Almedalen 2008

Hade tyvärr ingen uppkoppling i lägenheten som jag hyrde under Almedalsveckan och därför blev bloggandet lidande. Jag hade personligen en väldigt bra vecka. Fick möjlighet att delta på flera väldigt intressanta seminarium och möten, debatterade framtidens trygghetssystem och hade en hyfsad medial närvaro. Middagen med president George W. Bushs närmaste och mest trogna medarbetare, Karl Rove, var utan tvekan veckans höjdare. Det största nyttan var alla kontakter som skapades med näringsliv, organisationer, journalister, lobbyister och andra politiker. Känns som att det var ett dåligt beslut att inte åka förra året och nästa år kommer jag definitivt att vara där igen.









tisdag 8 juli 2008

Sahlin i Almedalen


Sahlin talar i Almedalen. Mycket retorik men få konkreta besked, som vanligt med andra ord:-)

måndag 7 juli 2008

Borgerlig politik för public service

Idag skriver jag på Politikerbloggen om att vi behöver formulera en borgerlig politik för public service.

Obligatorisk a-kassa

Idag har jag debatterat framtidens trygghetssystmen i Almedalen tillsammans med fackförbund och andra politiker. Inför debatten klargjorde jag min åsikt om förslaget att införa en obligatorisk arbetslöshetsföräkring för TT. Jag anser att det vore oklokt att införa det. Både arbetsgivar- och arbetstagarorganisationer är negativt inställda till förslaget och jag upplever dessutom ingen entusiasm inom borgerligheten. Vinsten med att fler får ett inkomstrelaterat ekonomisk skydd vid arbetslöshet står inte i proportion till det tvång som ett obligatorium faktiskt innebär. Det bästa vore att efter remissutgången den 18 augusti lägga förslaget åt sidan och ta en omstart inom alliansen för att formulera nya förslag som utvecklar våra trygghetssystem.

söndag 6 juli 2008

Årets mest företagsvänliga!



Så har årets upplaga av Almedalen inletts. Bil från Stockholm kl. 05.10. Båt från Nynäshamn och sedan ankomst till lunch i Visby. Jag har ett förhållandevis luftigt program så jag ska prioritera att också hinna gå på lite seminarier.

Söndagen började i alla fall mycket trevligt. Organisationen Företagarna utsåg mig till den mest företagsvänliga riksdagsledamoten inom allansen under riksdagsåret! Fick ett fint diplom samt en vacker skulptur. Stort tack för utmärkelsen!