onsdag 7 maj 2008

Vänsterkrok på (s)

Igår blev det en mötesintensiv dag med arbetsmarknadsutskottet, Stockholms integrationsborgaråd Joakim Larsson och med Prevent som är parternas samarbete för att en bättre arbetsmiljö. Hann även med att gå en kortare retorikutbildning under dagen som väckte en del tankar. Behöver träna upp några saker hos mig själv för att nå fram bättre, bland annat genom att ibland stanna upp och använda "tystnaden". Ska pröva det i nästa kammar- eller TV-debatt.

Den mest politiskt intressanta händelsen under dagen var vänsterpartiets attack på socialdemokraterna. Lavaldomen är givetvis en svårhanterlig politisk materia men särskilt för socialdemokratin. Den väcker EU-kritiska domedagsprofeter både inom den egna rörelsen och deras mest trogna samarbetsparti. För egen del behöver s-ledningen dessutom hålla en hög svansföring gentemot regeringen för att kunna mobilisera de egna inför europaparlamentsvalet. Tricky.

Personligen känner jag mig trygg i den utredning som arbetsmarknadsministern tillsatt för att se över de eventuella konsekvenserna av domen. Den svenska modellen är inte hotad och svenska kollektivavtal kommer även fortsättningsvis att vara norm i Sverige. Visste ni att det förresten i dagsläget handlar om två byggföretag av cirka 230 stycken som inte har svenska kollektivavtal?

Inga kommentarer: