torsdag 24 januari 2008

Hej då, Pär Nuder?

I skrivande stund råder det fortfarande oklarhet om Sahlin bytt ut Nuder som ekonomisk-politisk talesperson för socialdemokraterna men det mesta talar för det. Många bedömare menar att det har sin bakgrund i att han tillhör det gamla (läs: Göran Perssons gäng) och därmed behöver gå i förnyelsens namn. Det kan nog stämma men jag tror också det har att göra med (s)kuggbudgeten. Den är direkt undermålig och inte seriös. Både miljöpartiet och vänsterpartiet har lyckats presentera mer seriösa budgetar och det har varit uppenbart att Nuder inte tagit oppositionsrollen på allvar.

1 kommentar:

Anonym sa...

Varför skriver alla Per Nuder när han heter Pär Nuder?

Gillar inte heller hans politik men vad talar för att sossarna kommer ompröva något, knappast troligt. Det här är nog till största del en personfråga.

Nuder tillhör faktiskt inte vänster falangen i S, så visst talar mycket för att det är en personfråga och att S, alla fall inför valet vill närma sig LO och vänsterfalangen i vissa frågor.

En man som Nuder, intellektuell och kunning och med ett brinnande intresse för sina idéer, med stor talang att uttrycka sig i tal och skrift tycker självklart att den nya rollen är trist. Självklart förvinner motivationen, i synnerhet när man är van att
(s)tyra. Tror inte att Nuder är slut i svensk politik, kanske kan han på ett eller annat sätt återkomma i framtiden.

Debatterna skulle helt klart bli bättre, eftersom han är mer aggresiv i sin kommunikation, att alla ska in i mittfältet och va otydlig gör politiken ointressant.