tisdag 29 juni 2010

Lansering av Flerjobb.se



Idag lanserar jag ett upprop för ett bättre företagsklimat på Flerjobb.se. Syftet är att engagera landets företagare i den moderata valkampanjen och tydliggöra kopplingen mellan jobb och företagande.

Jag upplever att många företagare vill engagera sig för att Alliansen ska bli omvald och Flerjobb.se ska fungera som en portal för detta. Det ger även en chans att mer aktivt föra samtal med företagare om hur politiken ska utvecklas framöver. Jobben är valets viktigaste fråga och då krävs en stark politik för företagande

torsdag 24 juni 2010

Glad midsommar!


Imorgon blir det äntligen lite ledigt för firande av midsommar och riksdagskollegan Anna Kinberg Batra som bjudit in till kalas!

Lägre restaurangmoms

Valet 2010 handlar om hur vi får fler i arbete. För att minska arbetslösheten är lösningen inte högre skatter och mer bidrag som vänsterpartierna föreslår. Istället borde de branscher där det finns potential att skapa nya jobb ges förutsättningar att växa. En lägre moms för vissa tjänster, till exempel inom restaurangbranschen, vore därför en välkommen reform. Om det har jag skrivit i AB som ni kan läsa här.

Avslutningsveckan

Hela denna vecka har gått i avslutningens tecken med både arbetsmarknadsutskottet och riksdagsgruppen. Flera kollegor kommer att lämna riksdagen vid höstens val medan vi andra laddar för stenhård valrörelse och möjlighet till omval.

I veckan träffades även vi fyra moderata toppkandidater från länet för möte och fotografering. Jag kan utlova att vi är laddade för att gemensamt vinna många väljares förtroende. I valet 2006 förbubblades vårt väljarstöd vilket var exceptionellt och inför valet 2010 är målsättning högt ställd. Vi skall öka och tre moderata riksdagsmandat ska representera Gävleborg i riksdagen. Nu sätter vi gång.

söndag 20 juni 2010

Vilket brudpar!


Helgen har till stor del gått till att följa och ta del av kronprinsessan Victoria och prins Daniels giftemål. Fredagskvällskvällen konsert där riksdagen bjöd brudparet på underhållning var fantastisk. Lördagens bröllop och firande av budpartet på Stockholms gator blev bättre än någon kunnat förutse. Hurra!

fredag 18 juni 2010

Rödgrön siestapolitik

Skriver i Dala-Demokraten om " Sverige inte har råd med rödgrön siestapolitik". Läs den här.

torsdag 17 juni 2010

Historiskt beslut

Ikväll fattade vi ett historiskt beslut om att göra det möjligt att byta ur kärnkraftsreaktorer. Det är ett viktigt besked för Gävleborg och basinduatrin. Allianser fortsätter leverera!

måndag 14 juni 2010

Från riskkapital till skogsvildsren

Började min dag med valplanering på kansliet och tog sedan tåget mot Stockholm för medverkan i STING-DAY. Där blev det samtal och presentation av hur alliansen vill frigöra mer privat riskkapital så att företagen kan växa bättre men också hur det statliga riskkapitalet kan samordnas bättre.

Tog sedan tåget mot Gävle igen och fick där kommentera frågan huruvida skogsvildsrenar ska inplanteras av SVT GävleDala. Jag tycker att tanken är spännande eftersom den skulle bidra till att minska människors konflikter med rovdjur och dessutom passar den bra i Gävleborgs stora skogar.

Kvällen avslutades sedan med förbundsråd och där blev det tydligt att de moderata partiföreningarna i länet verkligen är på gång. Kul!

söndag 13 juni 2010

Hermansson söker polemik med regeringen

Igår valde Cecilia Hermansson, chefsekonom för Swedbank, att skriva en replik på brännpunkt till handelsminister Ewa Björling. Jag har noterat att detta inte är den enda gången som Hermansson i olika kommentarer verkar vilja söka polemik med regeringen. Man kan givetvis ha olika åsikter om att Ewa Björling vill stärka Sverige ytterligare som exportnation men att som Hermansson skriva en replik, utan att vara adresserad, är rätt märkligt. Jag har svårt att förstå Swedbanks intresse i Hermanssons utspel men det kanske finns någon övergripande strategi som gått mig förbi? Det hon skriver är dock i sak korrekt. Vi behöver en starkare inhemsk konsumtion och mer import men det finns väl ingen motsägelse i att också stärka vår export?

torsdag 10 juni 2010

Mot Småland


Idag har gjort ett flertal arbetsplatsbesök i Småland. Brjade dagen kl. 06.21 med tåg mot Nässjö. Sedan blev det arbetsplatsbesök hos exportföretaget Aquajet (bild ovan) i Vetlanda. Nästa ort blev Värnamo och storföretaget Trelleborg. Avslutade dagen i Jönköping genom att träffa ett flertal småföretagare som har stor nytt av RUT- och ROT-avdragen. Sammanfattningsvis gott betyg till våra alliansförslag för ett mer företagsamt Sverige och även ett antal värdefulla medskick som jag ska fundera vidare på. Stort tack till riksdagskollegan Helena Bouveng som ordnat hela dagen!

onsdag 9 juni 2010

Fler jobb i fler företag


Idag har vi från Alliansarbetsgruppen för entreprenörskap och hållbar tillväxt presenterat vår slutrapport med förslag för ett näringslivsklimat i världsklass. Rapporten innehåller förslag om generella åtgärder som skattesänkningar och riktade insatser för fler jobb i fler och växande företag som vi finner prioriterade inför kommande mandatperiod.

Vi vill bland annat överväga om en lägre moms på vissa tjänster ska införas den 1/1 2011 och att privat riskkapital och FoU-investeringar ska frigöras via skatteavdrag.

Ladda ned rapporten här.

tisdag 8 juni 2010

Presskonferens om företagarpolitiken

Imorgon presenterar vi i Alliansarbetsgruppen för entreprenörskap och hållbar tillväxt vår slutrapport med förslag för ett näringslivsklimat av världsklass. Rapporten innehåller förslag om generella åtgärder som skattesänkningar och riktade insatser för fler jobb i fler och växande företag som vi finner prioriterade inför kommande mandatperiod.

Tid:
Onsdagen den 9 juni kl. 09:45.
Plats: Riksdagens presscenter vid kammarfoajén, plan 5 i riksdagshuset, Stockholm.
Entré:
Riksgatan 1.

Alliansarbetsgruppen för entreprenörskap och hållbar tillväxt består av:
Jöran Hägglund (C), ordförande, Tomas Tobé (M), Karin Pilsäter (FP), och Mikael Oscarsson (KD).

Viktigt val för landsbygden

Idag skriver jag tillsamnmans med allianskollegor i länet om att höstens val är viktigt för landsbygden. Läs den här.

måndag 7 juni 2010

Fördubbla exporten

Idag skriver handelsminister Ewa Björling på brännpunkt att svensk export ska fördubblas på fem år. Detta skapa upp emot 500 000 fler jobb. Läs den här.

Moderater på kryssning


I helgen blev det kryssning tillsammans med moderata kandidater från hela Gävleborg. Vi hade en mycket bra utbildning där vi tränade mycket på retorik och förberedda oss inför att knacka dörr hos över 10 000 väljare.

fredag 4 juni 2010

Väljarna ratar de rödgröna


Idag kom besked om att alliansen leder stort mot de rödgröna i Demoskops senaste mätning. Moderaterna är till och med större än Socialdemokraterna. Det är visserligen bara en mätning men det förstärker en trend som inleddes omedelbart efter att de rödgröna presenterat sin gemensamma politik. Väljarna gillar inte att höjda bidrag ska betalas med högre skatt för dem med lägst inkomst eller att bensinskatten ska chockhöjas.

torsdag 3 juni 2010

M knackar dörr

I årets valrörelse kommer moderaterna att knacka på många dörrar för att föra samtal med väljare. Igår var det dags för våra oppositionsråd i Gävle kommun och landstinget Gävleborg. Ett klockrent om deras dörrknackning kan ni läsa om här.

onsdag 2 juni 2010

Bra fart

De senaste dagar har flygit fram. Möte efter möte. Produktion efter produktion. Det känns bra. Vi börjar få grepp om samhällsdebatten och för egen del hinns det mesta med. Bloggen får iofs lida en del.