torsdag 28 maj 2009

Skönaste kampanjlåten

Svårtippat

EU-valet är väldigt svårtippat. Det kan bli flipp eller flopp, både gällande valdeltagandet och själva resultatet. Dagsformen pekar på ett högre valdeltagande, med tanke på hur många som redan förtidsröstat, och den moderata kampanjen går bra. Samtidigt känns opinionsmätningarna svajiga och det kan fortfarande hända mycket. Jag väntar fortfarande på att något parti eller kandidat ska lyckas med ett utspel som bryter igenom. Eller det kanske inte kommer att ske i denna valrörelse?

onsdag 27 maj 2009

Testa vem du ska rösta på

Osäker på vilken kandidat du ska rösta på i EU-valet? Gå in på Makthavare och gör testet. Jag gjorde det iofs efter att jag röstat men det blev rätt iaf.

Min topp 3 blev:

1. Christofer Fjellner (M)
2. Gunnar Hökmark (M)
3. Olle Schmidt (FP)

måndag 25 maj 2009


Knackat 100 dörrar ikväll i Fridhem i Gävle. Många positiva reaktioner och det gav mersmak. Vill nog hinna med 1000 innan valet i alla fall. Stort tack till Linnea Årnevall som gick med och delade ut den populära moderat-kokboken!

M-film

Valrörelse på kansliet



Kryssat Fjellner!


Började dagen med att förtidsrösta och mitt kryss gick till Christofer Fjellner (M). Coffe har gjort ett mycket bra jobb i parlamentet och han borde få göra mer. Liberal med stort engagemang för klimatfrågan och som säger nej till att EU ska syssla med allt. Nyligen var han också med och stoppade tokigheter som att stänga av folk från Internet.

fredag 22 maj 2009

Hökmark i Gävle


Vårt toppnamn Gunnar Hökmark på m-lunch i Gävle. Höll ett ideologiskt tal om de vägval kring handel, klimat samt utrikes- och säkerhetspolitik som väntar Europa. Gunnar är en idépolitiker och det har både Sverige och EU för lite av.

torsdag 21 maj 2009

Beröm till S-kampanj


Det började bubbla om hennes kampanj redan för flera månader sedan. Nu har jag sett den live allt för många gånger för att kunna värja mig. Visst, jag får medge att jag kanske äter mer pizza än genomsnittet men sossen Evin Cetins EU-kampanj imponerar. Hon har hittat ett koncept för att sänka tröskeln för pizza-företagare att delta i en politisk kampanj och kan dessutom addera trovärdighet med invandrarbakgrund. Att hennes partis ståndpunkter är direkt skadliga för många pizza-företagare spelar liksom ingen roll. Hon lyckas med att skapa identifikation och är egentligen ett mer intressant fenomen än Piratpartiet i denna valrörelse.

Kampanj!


Morgontrött men utrustad för EU-kampanj utanför Furuvik.

onsdag 20 maj 2009


Det hettade till ordentligt i replikskiftet mellan Fredrik och Peter Eriksson. Det bästa jag sett av Fredrik i kammaren tror jag. Han visade att vi kan vinna debatten om klimatet. Det har blivit en moderat fråga. Lysande.


Partiledardebatt inför EU-valet. Fredrik betonar ekonomiskt ansvarstagande i EU. Mona att mer behöver spenderas i Sverige (!). S har uppenbarligen svårt med europa-politik.

EU-flaggan på plats!


Ordförandeskapsåret närmar sig.

Välja själv

tisdag 19 maj 2009

lördag 16 maj 2009

Talarpresent


Denna ovanliga talarpresent fick jag i Sundsvall idag.

Försvarsartikel om A-kassan

Idag försvarar jag och riksdagskollegan Hillevi Engström utformningen av A-kassan på Newsmill.

fredag 15 maj 2009

Fråga till Gävles kommunalråd

Rak fråga till Gävles S-kommunalråd.

Wallmark i Gävle



Riksdagskollegan och EU-kandidaten Hans Wallmark besökte idag Gävle. På en lunch talade han engagerat om ekonomi, klimat och brottsbekämpning. Han kan nog göra riktigt bra ifrån sig i Bryssel och verkar definitivt redo för uppdraget.

Dagarna rullar på...

Denna vecka har varit en salig blandning av same-, arbetsmarknads- och spelpolitik. Möten från tidig morgon till sen kväll. Fattar inte riktigt hur jag hunnit med men det har jag vilket känns bra. Ska imorgon åka till Sundsvall för att tala om arbetsmarknadsutvecklingen men sedan väntar äntligen lite ledighet på lördag kväll. På söndag blir det nog att sova ut men sedan är det dags för EU-kampanj. Kvällen är dock vigd för Agenda och duellen mellan Fredrik och Mona.

onsdag 13 maj 2009

Debatt om a-kassan


Ska snart debattera a-kassan i kammaren.

måndag 11 maj 2009

Studio 1 kl. 17.15

Idag blir det debatt med Sven-Erik Österberg (S) i Studio 1 kl. 17.15 om arbetsmarknadspolitiken med särskilt fokus på jobb- och utvecklingsgarantin. Lyssna här

lördag 9 maj 2009

EU-upptakt


1000 moderater samlades på Norrmalmstorg för EU-upptakt. Kul!

fredag 8 maj 2009

Bye bye Göteborg


I taxin mot flyget för att lämna ett regnigt Göteborg. SVT Debatt blev precis så hetsigt som redaktionen ville ha det igår, så de var mer än nöjda. Själv är jag hyfsat nöjd med min insats och noterade att S, som vanligt, vägrar svara på frågan hur fördubblade arbetsgivaravgifter för unga kan vara rätt nu med tanke på den redan höga ungdomsarbetslösheten? Hur skulle det kunna skapa nya jobb för unga? Jag får nog fortsätta att fråga.

onsdag 6 maj 2009

SVT Debatt


Intensiv dag och kamp med kalendern:-) Äntligen på väg till lägenheten nu för lite sömn. Imorgon väntar nya möten och resa till Göteborg för att debattera ungdomsarbetslöshet i SVT Debatt vid 22-tiden.

tisdag 5 maj 2009

Köpa Apotek?

Ni har väl inte missat att Sverige övergivit vår allians med Kuba och Nordkorea? Jag avser givetvis Apoteksmonopolet. Äntligen kan vi få en utveckling med bättre tillgänglighet och dessutom möjlighet att köpa ett paket Alvedon på ICA. Frihet i vardagen tack vare alliansregeringen men varning för Ylva Johansson (S) som lovar att återsocialisera allt om de vinner valet. Listan över Apotek som står inför försäljning i Gävleborg kan du läsa om här.

måndag 4 maj 2009

Aktiv dag i Gävle



Idag har det varit en aktiv dag för moderaterna i Gävle. Under förmiddagen samlades förbundsstyrelsen till möte för att spika valrörelseplaneringen inför europaparlamentsvalet den 7 juni. Sedan inleddes kampanjen med folderutdelning utanför Läkerol Arena och med medlemsmöte på Absint. Utanför Skattemyndigheten genomförde även MUF Gävle (Jacob Edin och Erik Sohlberg på bilden) den traditionella kampanjen "Tuta för sänkt skatt" i samband med att deklarationerna strömmade in från stressade Gävlebor.

Reklam från Carl (klicka på bilden)

Ge mig 5 minuter.

söndag 3 maj 2009

Come back för Mona?

Jag har spenderat valborgshelgen i Skåne som bjudit på fantastiskt väder! Har hunnit med både jobb-möten och att träffa vänner. 1 maj bjöd som bekant på Sahlin-tal i Malmö och frågan är om det var de första konturerna av en "come back" som syntes? Många S-ledarsidor verkar iaf hoppas på det men jag är mer tveksam. Istället för att gå till höger och ta jobbfrågan på allvar så gick hon till vänster och presenterade en direkt jobbfientlig politik. Skatter ska höjas för alla som jobbar och för de som inte jobbar väntar antingen lägre skatt eller höjda bidrag. Hur det kan skapa nya jobb övergår mitt förstånd. Men kanske kan det ändå ses som en come back av Mona. Medielandskapet kräver det och mer illa än hur hon skött det hittills är svårt att lyckas med. Allt kan dock vändas till katastrof igen om S inte lyckas mobilisera väljare till europaparlamentsvalet. Då kommer kraven på Sahlins avgång till kongressen i höst att bli allt mer högjudda. Det finns många skäl att arbeta hårt i EP-valrörelsen:-)

lördag 2 maj 2009

Helgnöje


Inläsning av Lavalutredningen.