torsdag 23 september 2010

Tack!

Tack Sverige för ökad stöd till Alliansen och för att ni valde arbetslinje före bidragslinje. Ansvar före ofinansierade löften. I Gävleborg blev valet historiskt med tre moderata riksdagsmandat! För egen del blev jag personvald med 4070 personliga kryss! Jag lovar att göra mitt bästa för att använda det förtroendet väl.

Att Sverigedemokraterna nu tagit plats i riksdagen beklagar jag verkligen, särskilt i ett läge där vi inte kan bilda majoritetsregering. Nu väntar ett par intensiva veckor innan det är dags för Fredrik att lämna regeringsförklaringen.

För egen del tar jag en paus i bloggandet nu. Återkommer.

fredag 17 september 2010

Debatt i SR Gävleborg




Idag debatterar jag med de andra sex toppnamnen i SR Gävleborg kl 9 till 12. Om du befinner dig i Gävle är du välkommen förbi rådhustorget och lyssna live

torsdag 16 september 2010

Kilometerskatten

Idag skriver jag och Moderaternas partisekreterare Per Schlingmann på SvD Brännpunkt om den rödgröna kilometerskatten. Det är dags att ge besked från oppositionen hur de vill utforma skatten som är tänkt att finansera deras bidragshöjningar. Skatten slår hårt mot våra transportintensiva företag och undergräver Sveriges konkurrenskraft.

Ni kan läsa artikeln här.

Rödgrön siestapolitik

Igår svarade jag och riksdagskollegan Hillevi Engström på S tidigare angrepp på alliansens arbetsmarknadspolitik på SvD Brännpunkt. Vi jämför alliansens arbetslinje med den rödgröna siestapolitiken.

Vår jobbskapande politik har flera delar. Fler tjänsteföretag måste starta och växa i Sverige. Därför vill vi sänka restaurangmomsen så att fler arbetstillfällen skall skapas i tjänstesektorn. Långsiktiga besked i energifrågan är avgörande för jobben basindustrin. Sunda statsfinanser möjliggör satsningar på jobben i välfärdens kärna. Vi behöver också på kort sikt sjösätta aktiva insatser som utbildning, praktik och förstärkt matchningsstöd så att återhämtningen omsätts i jobb.


Hela artikeln hittar ni här.

tisdag 14 september 2010

Telefonväkteri


Igår genomförde vi ett telefonväkteri där väljare fick ringa in till oss. Från Moderaterna deltog Fredrik Reinfeldt, Gunilla Carlsson, Tobias Billström, Per Schlingmann, Sofia Arkelsten, Hillevi Engström, Anna Kinberg Batra och jag. Det var väldigt mångta som ringde och det var väldigt givande. Vi upplevde ett starkt stöd men fick också svara på en hel frågor som väljare hade. Ett kul grepp som jag gärna skulle göra lokalt också!

måndag 13 september 2010

onsdag 8 september 2010

Intervju i TV4

Idag sänds en intervju med mig i TV4 som ni kan kolla in här.

tisdag 7 september 2010

söndag 5 september 2010

Expressens valstuga




Idag har jag talat i Expressens valstuga vid Sergels Torg. Jag valde att tala om en av de största samhällsutmaningarna för Sverige, nämligen ungdomsarbetslösheten. Hur tror vänsterpartierna att det blir fler jobb åt unga genom att fördubbla arbetsgivaravgifterna? Det är att riskera hela 30 000 ungdomsjobb.

lördag 4 september 2010

Frukostkampanj




1000 Gävlebor ska nu få en frukostpåse. Nu kör vi!

fredag 3 september 2010

Livvakter




Knackat dörr med kollegan Meta Pålsson i Båstad. Med följde två besökare från Georgien som följer m-valkampanjen. De flesta trodde dock de var livvakter så det kanske var mindre bra.

Skåne gillar busskampanj





torsdag 2 september 2010

Tack Söderhamn!




Idag reste vi upp till Söderhamn. Först träffade jag den drivna företagaren Patrik Norgren på Norscand som berättade om sin verksamhet och hur han har byggt upp sitt företag från grunden. Han visade ett stort engagemang och det bådar gott för fler jobb i Söderhamn.

Sedan åt vi lunch på CFL med många trevliga Moderata medlemmar.

Efter lunchen blev det ett besök hos RSMH (Riksförbundet för Social och Mental Hälsa), där distriktsordföranden berättade om deras verksamhet. De utför ett viktigt arbete för att hjälpa människor med psykisk ohälsa till ett bättre liv.

Efter detta begav vi oss till valstugan nere på stan och träffade de moderata valarbetarna. De berättade att stämningen i Söderhamn kändes ovanligt bra, vilket bekräftar bilden från övriga länet. Gävleborg kommer att målas blått efter detta val, tro mig!

Sedan begav vi oss ut i Söderhamns bostadsområden och delade ut moderat material i brevlådor.

Under dagen hann jag även med en kort intervju med Söderhamns-Kuriren och lyfter då upp hur integrationspolitiken behöver förbättras. En kortare artikel är redan upplagd här.

Sammantaget en riktigt bra dag. Imorgon bär det av till Skåne för bussturné, då hoppas jag även hinna med att göra en del reklam för mitt upprop för ett bättre företagsklimat, flerjobb.se, som jag hoppas att ni följer löpande.

onsdag 1 september 2010

Maud på besök i Gävle





Fia och Hannes




Fia och Hannes på besök i Gävle. Glada kampanjare efter dörrknackning i Bomhus!