lördag 29 augusti 2009

Starkt stöd



Lördagens förhandlingar är nu avklarade och mitt utskott fick bifall i samtliga omröstningar. Stämman har med detta givit ett starkt stöd för en politik som tar ansvar för statens finanser, gör det mer lönsamt att arbeta och som stärker entreprenörskapet. Vidare vill vi behålla den arbetsmarknadsmodell som föreliger i Sverige men betonar bland annat att fack och arbetsgivare behöver öppna upp för fler lärlingsanställningar för ungdomar.

torsdag 27 augusti 2009

Ett enigt utskott



Det blev ett långt utskottsarbete och intresset för våra slutsatser var givetvis stort. Vi enades om att ställa oss bakom partistyrelsens propostion om ekonomin, jobben och skolan. Vidare behandlades 25 motioner och i de flesta kunde vi enas om kompromisser. Måste nu gå igenom protokollet men utfallet kan ni följa i mediarapporteringen samt inför vår debatt på lördag.

onsdag 26 augusti 2009

Dags för arbetsstämma



Imorgon reser jag ned till den moderata partistämman i Västerås. Det kommer att bli ett par intensiva dagar där vi tillsammans lägger fast en grund för politiken under nästa mandatperiod. För egen del kommer jag att vara ordförande för utskottet "Jobb och välfärd" och vi har flera intressanta förslag från både partiledning och medlemmar att ta ställning till. Jag ska försöka att vara duktig med bloggandet så att ni kan hänga med i utvecklingen.

Utveckla vår politik för unga

Idag berättar Svd att moderaterna ska utveckla vår politik för unga som i EU-valet gav oss ett lågt stöd. Jag kommer att leda området arbetsmarknad och företagande och ser verkligen fram emot det. Med en av Europas högsta ungdomsarbetslöshet behöver vi finna fler svar för hur vi ska sänka trösklarna in på arbetsmarknaden och hur entreprenörskap kan stärkas.

söndag 23 augusti 2009

Handlingar och Lars Danielsson

I helgen har det blivit inläsning av handlingar och en del skrivande inför vår partistämma i Västerås nästa vecka. Jag kommer att vara utskottsordförande för "Jobb och välfärd" och ser fram emot att vi lägger en stabil grund inför alliansgruppernas fortsatta arbete.

Förutom att läsa handlingar så blev det också en bok: "I Skuggan av makten" av Lars Danielsson. Låt mig på en gång säga att det inte ger några nya eller uttömmande svar om Danielssons agerande på annandagen eller om flodvågskatastrofen men den var ändå rätt spännade läsning. Han ger en heltäckande bild av svensk utrikespolitik och givetvis om sin egen roll under dessa år hos Göran Persson. Det mediadrev som han, liksom många andra före honom, fick uppleva tappade givetvis alla proportioner och även den skildras lagom väl.

torsdag 20 augusti 2009

Debatt om utanförskap



Idag blev det debatt i lokalradion om det höga utanförskapet i Gävleborg och om allt möjligt (!) med min lokala trätobroder Raimo Pärssinen (S). Vi drog som vanligt över tiden och den blev stundtals het. Lyssna på det vid cirka kl. 15.05 på följande länk

måndag 17 augusti 2009

Riksdagsinternat


På internat med riksdagsgruppen. Anders och Fredrik går igenom våra prioriteringar inför budgetförhandlingarna.

fredag 14 augusti 2009

Finanskris i Tallin?


I Tallin och observerar.

onsdag 12 augusti 2009

Nu är det igång

Denna vecka har riksdagsarbetet satt igång på allvar. Både mobilsvararen och e-posten börjar fyllas samt mötena avlöper varandra. Själv känner jag mig rejält utvilad och tycker det är kul med lite fart igen. Onsdagen har iofs mest gått till att ordna med partiföreningen i Gävle där jag är ordförande. På kvällen träffades jag även de andra borgerliga partierna i Gävle för att fördjupa vårt samarbete ytterligare. Det känns riktigt lovande och vänstermajoriteten i Gävle kommer inte att få det lätt.

måndag 3 augusti 2009

Gomorron Sverige om jobbcoacher

Gick upp tidigt i morse för att debattera jobbcoacher med Luciano Astudillo (S) i Gomorron Sverige.

lördag 1 augusti 2009

Pride


400 moderater i årets Pride-tåg. Fantastiskt bra.