fredag 27 februari 2009

torsdag 26 februari 2009


På debatt i kammaren om arbetsrätt. Dricker kaffe ur talmannens nya koppar där det tydligt framgår att de inte får följa med till arbetsrummet:-)

onsdag 25 februari 2009

Triss


Fem trisslotter utan vinst och de undrar varför jag är skeptisk till spelmonopolet?;-)

(S)nabbavveckling av kärnkraft

Skriver i Gefle Dagblad en uppmaning till socialdemokrater om att övertyga Sahlin om att en snabbavveckling av kärnkraft är oansvarigt.

tisdag 24 februari 2009

Riksdagsgrupp


Dagens riksdagsgrupp var ovanligt lång och innhöll utöver vanliga ärenden föredragningar från finansministern, högskoleministern, statsministern och migrationsministern. Anders föredragning om ekonomin var givetvis inte munter men det känns tryggt med rätt person som finansministern i dessa tider. Fredriks föredragning om kronprinsessans förlovning muntrade upp desto mer:-)

Förlovningen

Vaknar upp till nyheten om Victorias och Daniels förlovning som enligt Expressen ska offentliggöras idag. Medias högkonjunkttur är här.

måndag 23 februari 2009

Vem (s)viker ungdomarna?

Ny ledarkolumn i Västerviks-Tidningen.

Härligt med snö


Dags att gräva fram bilen och sladda mot riksdagen.

söndag 22 februari 2009

Årsmöten


På väg för att tala på ytterligare ett årsmöte, i Hudiksavall denna gång. I fredags hade Gävlemoderaterna årsmöte där närmare 60 medlemmar deltog! Jag fick förnyat förtroende som ordförande och stämningen var på topp. Det märks att vi blivit stärkta av att det lokala opinionsstödet nu ligger klart över vårt valresultat.

torsdag 19 februari 2009

Eneregi-injektion

Både gårdagen och idag har rullat på möte efter möte. Hann igår kväll åka upp till Söderhamn och tala på moderaternas årsmöte vilket var kul. Men höjdaren var mitt sista kvällsmöte idag med unga entreprenörer. Så underbart att träffa unga människor med framtidstro, drivkraft och massor av idéer. En energi-injektion som jag behövde. Tack.

tisdag 17 februari 2009

I will survive...


Sitter på tåget från Gävle mot Stockholm. Dagen har varit fylld med samtal om könsneutral äktenskapslagstiftning, ungdomsarbetslöshet och Saab. Hann även med ett styrelsemöte med Gävlemoderaterna inför fredagens årsmöte. Tyvärr glömde jag dator på kontoret så inläsning av same-dokument inför morgon-möe och skrivande av krönika får fixas med sent nattjobb. Gillar inte att "jaga" för att hålla näsan över vattenytan men denna vecka är tyvärr så. Hellre bit ihop än bryt ihop brukar fungera. Tur att penma och block fortfarande finns iaf:-)

fredag 13 februari 2009

Drink


Avslutar veckan med kollegor och drink. Men Lars pratar mest i telefon.

Rovdjursfrågan

Vad vill oppositionen i rovdjursfrågan? Den frågan ställer en samlad allians i hälsingetidningarna.

Kina-inspirerade sossar

Jag fick precis höra från min riksdagskollega Ann-Charlotte Hammar Johnsson att hon blivit förbjuden att genomföra ett inbokat besök på Ekebyskolan i sin hemkommun Bjuv. Kommunledningen hade tryckt på för att stoppa besöket. Behöver jag säga att kommunen styrs av sossar? Det är verkligen skandalöst och jag hoppas att Bjuv snart röstar bort sina Kina-inspirerande sossar. Läs själv

Partiråd 2


Fredrik talar om Europas gemensamma utmaningar.

Partiråd


Nu har vi spikat valsedeln till europaparlamentet. Gunnar Hökmark toppar och Christofer Fjellner är 3:a. Lysande!

torsdag 12 februari 2009

Ordning och reda


Så här ser det ut när anonym kanslipersonal arbetar med ett dokument till oss. Ordning i oredan:-)

onsdag 11 februari 2009

Gävleborgsbänken


Hela Gävleborgsbänken samlad för votering idag.

måndag 9 februari 2009

Sahlins andra strid

Sahlins hårdnackade linje för att snabbavveckla kärnkraften framstår som allt mer orimlig. Återigen har hon snabbt satt ned foten fel men denna gång verkar det svårare att byta fot. När hon utslöt vänsterpartiet tvingades hon av de egna att backa men samma scenario denna gång verkar tyvärr osannolikt. Hon har bestämt sig och det får bära eller brista. Att svenska jobb och välfärd hotas spelar tydligen ingen roll och en historisk chans till blocköverskridande uppgörelse ser ut att försvinna. Tur att Sverige iaf har en majoritetsregering som får det på plats.

lördag 7 februari 2009

Ansvar

Ordet "ansvar" måste vara det mest använda ordet i svensk politik. Jag använder det givetvis även själv men hör jag det 100 gånger till på en vecka så får jag snart spel. Det appliceras på varenda fråga och i varje sammanhang.

fredag 6 februari 2009

Ledig



Så här glad blir man när mailboxen är rensad, allt viktigt har arbetats undan och du har bokat av helgens aktiviteter. Jag är ledig fredag kväll, lördag och söndag - fantastiskt! Vänner, i helgen ska jag prioritera er. Promise!

Man blir så trött

Idag skriver ett antal biskopar på DN debatt om att de vill att Svenska Kyrkan ska lämna ifrån sig vigselrätten. Jag utsluter inte att detta kan ske någon gång i framtiden men deras skäl är knappast organisatoriska. De handlar om att de är beredda att göra precis vad som helst för att hålla homosexuella borta från äktenskap. Trist.

torsdag 5 februari 2009


Välbesökt presskonferens med oppositionledarna. De avfärdade kraftigt kärnkraft som en del av energimixen.

Historiskt


Alliansen är nu överens om en ny gemensam energi- och klimatpolitik. Det är bra för jobben, välfärden och miljön. Äntligen bryts det politiska dödläget och en både framtidsinriktad och trovärdig politik kommer på plats. Oppositionen bjuds nu in att stödja inriktningen. V och MP är troligen inte intresserad men kanske S kan ställa upp? Det vore bra för Sverige.

onsdag 4 februari 2009

C + Kärnkraft = SANT?



Just nu har centerns riksdagsgrupp möte. Partiledningen söker stöd för byta fot om kärnkraften, dvs acceptera att gamla reaktorer ska få ersättas med nya. Stora satsningar på förnybar energi lär också ingå i överenskommelsen som ska resultera i en proposition från alliansregeringen inom kort. Håll tummarna för att det går vägen!

måndag 2 februari 2009


Min trevliga bordsdam Kitty:-)

Gala


Då var det dags för årets QX-gala.

Ung Thatcher



Lika sant nu som då.

Twixdagen

Även jag har bestämt mig för att testa Twitter, kanske är det en bra kommunikationskanal? Jag är knappast ensam iaf och mina kollegor kan enkelt följas på på Twixdagen. Sofia Arkelsten har förresten skrivit en intressant iaktagelse om Twitter här.

Bra politisk helg

I helgen har både kristdemokraterna och socialdemokraterna samlats till riksmöten och därmed stor medial uppmärksamhet. Kd lyckades med att få fokus på politiken istället för deras svårigheter i opinionen och med sitt kärnkraftsutspel så ställde de dessutom till det för Sahlin. Medan alliansen ser ut närma sig en överenskommelse som både innefattar fortsatt satning på kärnkraft och förnyelsebar energi så tvingades Sahlin rycka ut för att vara kärnkrafts-skeptisk. Det går nog hem hos de nya samarbetspartierna men knappast hos de som bryr sig om jobben i svensk basindustri.